25
Mayıs
2024
Cumartesi
ORHANGAZİ - BURSA

Orhangazi'ye TOKİ müjdesi

BURSA'DA ORHANGAZİ'YE TOKİ MÜJDESİ

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, TOKİ taksitlerinin 15 yıl olan vade süresini 20 yıla çıkarıldığını söyledi. Milletvekili Tutan'ın açıklamaları Orhangazi'deki TOKİ sakinleri tarafından sevinçle alkışlandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 3. Etap Alt Gelir Grubu konutlarda yaşayan yaklaşık 720 aileye bekledikleri müjdeli haber geldi. 1 yıl önce konutlarını teslim alan, ancak alt gelir grubu konutlar olmasına rağmen yüksek taksitler ödeyen TOKİ 3. Etap sakinlerinin, TOKİ başkanlığından beklediği vade, 15 yıldan 20 yıla uzatılsın haberi Orhangazi'yi ziyaret eden AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan'dan geldi. Önceki gün Referandum çalışmaları için Orhangazi'ye gelen Mehmet Emin Tutan, gündüz saatlerinde TOKİ sakinlerinden gelen talep doğrultusunda Başbakanlık ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile irtibata geçti. Yapılan telefon görüşmelerinden sonra TOKİ 3. Etap sakinlerinin beklediği 'vade uzatılsın' talebi TOKİ başkanı tarafından kabul görünce iftar sonrasında TOKİ sosyal tesislerine gelen Milletvekili Tutan ve Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Aydın burada toplanan yaklaşık 100 kadar TOKİ sakinine müjdeli haberi verdi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Aydın, TOKİ ile ilgili bugüne kadar kendilerine, vatandaşlar tarafından gelen şikayet ve tüm talepleri kendilerinin de Bursa ve Ankara'ya ilettiklerini söyledi.

TOKİ sakinlerinden gelen talepleri dinleyen Milletvekili Tutan, vatandaşların bugüne kadar birçok konut sahibinin taksitleri ödeyememesi sebebiyle icralık olan vatandaşlar için girişimde bulunacaklarını söyledi. Tutan, "Bu konuda da siyasetçi sözü değil, Mehmet Emin Tutan sözü veriyorum. İcralık durumda olan vatandaşların icra dosyalarının ötelenmesi için de gerekli girişimleri yapacağız ve buradaki vatandaşların bu problemleri çözeceğiz" dedi.

Milletvekili Mehmet Emin Tutan'ın müjdeli haberine alkışla karşılık veren vatandaşlar ise TOKİ sakinlerinin bu sorunlarının acilen çözülmesini beklediklerini dile getirdiler.

BURSA'DA ORHANGAZİ'YE TOKİ MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 11:56:00
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 22:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?