18
Mayıs
2024
Cumartesi
ORHANGAZİ - BURSA

Orhangazi'yi sel vurdu

ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde sabaha kadar devam eden sağanak yağış, merkezde ve Sölöz beldesinde birçok ev ve iş yerini sular altında bıraktı.

Sölöz beldesindeki Sölöz Deresi'nin taşmasıyla çok sayıda ev sel suları altında kalırken, araçlar azgın sulara kapılıp sürüklendi. Sel, dere yatağındaki birçok eve zarar verirken, jandarma ekipleri gece boyunca vatandaşları sel sularından kurtarmak için çaba harcadı. Kepçeler ve iş makineleri yardımı ile mahsur kalan vatandaşlar bulundukları yerlerden kurtarılırken, sabaha karşı yağmurun yeniden şiddetlenmesiyle dere tamamen taştı.

Tarihindeki en büyük sel felaketini yaşayan Sölöz beldesinde bazı araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Sel sularına kapılan bir taksi yaklaşık 300 metre ileride bulunan bir zeytin ağacına takılıp kalırken, birçok traktör ve tarım aletleri de sel sularında sürüklendi.

Sölöz Belediye Başkanı Ahmet Peker, bütün imkanlarını seferber ettiklerini ancak derenin aşırı taşması yüzünden yetersiz kaldıklarını ifade etti. Peker, "Yağmurla beraber beldemiz sular altında kaldı. Sölöz Deresi adeta bir nehre dönüştü. Daha sonra evleri ve ovayı su bastı. Beldenin içinden geçen köprü yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Şu anda kendi imkanlarımızla sel sularıyla boğuşuyoruz" dedi.

Sölöz'ü ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı İsmail Aydın, DSİ ile görüşmelerinin sürdüğünü, derenin ıslahı için çalışma başlatılacağını söyledi.

ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ
ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ
ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ
ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ
ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ
ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ
ORHANGAZİ'DE SEL FELAKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 17:07:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 18:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?