30
Mayıs
2024
Perşembe
ORHANGAZİ - BURSA

TOKİ sakinlerine müjde

TOKİ SAKİNLERİNE MÜJDE

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Bursa'nın Orhangazi ilçesinde inşa edilen 3. etap alt gelir grubu konutlarda yaşayan 700'ün üzerindeki hak sahibinin aylardır beklediği müjdeli haber geldi.

TOKİ, 3. etap sakinlerinin beklediği vade uzatılması kararını onayladı. Buna göre, bu ayki taksitlerini de eski fiyat üzerinden ödeyecek olan 3. etap sakinleri, mart ayı taksitleri ile birlikte indirimli taksitlerden borçlarını ödemeye devam edecek.

TOKİ'den yapılan açıklamada, 21 Şubattan itibaren hak sahiplerinin Türkiye Halk Bankası Orhangazi şubesine giderek kalan borçlarını yeniden yapılandırmaları gerektiği bildirildi.

AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi'de 2009 yılında tamamlanan ve aynı yılın ağustos ayında hak sahiplerine teslim edilen 784 adet alt gelir grubu daire olduğunu, bu evlerde oturan 724 kişinin aylardır beklediği müjdeli haberin TOKİ genel merkezinden geldiğini açıkladı. Alt gelir grubu olmasına rağmen fiyatları yüksek olan konutlar ile ilgili hak sahiplerinin ya fiyatlar indirilsin ya da vade uzatılsın taleplerinin TOKİ tarafından gecikmeli de olsa karşılık bulduğunu anlatan Çağlayan, "TOKİ vadeleri uzatma kararı aldı. Buna göre TOKİ 3. etapta yaşayan vatandaşlar konutlarını 15 yıl yerine 20 yılda ödeyecek" dedi.

Çağlayan, aslında bu meselenin daha evvel çözülmesini beklediklerini, ancak Orhangazi'deki TOKİ sakinlerinin bu talebinin başka illerden de gelmesi üzerine sürecin biraz uzadığını dile getirdi.

Bursa Orhangazi 3.etap alt gelir grubu projesi 784 adet olarak inşa edildi. 784 adet konuttan 2+1 olan 724 adet alt gelir grubu daire 2 Ocak-12 Mart tarihleri arasında ortalama 87 bin TL satıldı. 180 aylık vade son kararla 240 aya çıkarıldı.

TOKİ SAKİNLERİNE MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 15:37:00
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 12:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?