22
Mayıs
2024
Çarşamba
ORHANGAZİ - BURSA

Umut Işığı'na yeni başkan

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde, yardıma muhtaç kişiler için kurulan Umut Işığı Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin başkanlığına Tuna Çokgüler getirildi. 

Olağanüstü kongreye tek liste ile gidildi. Divan başkanlığını Selim Karaman'ın yaptığı kongreye 31 üye katılarak çoğunluk sağlandı. İlk olarak tüzük değişikliği divan başkanı tarafından okunarak üyeler tarafından kabul edildi. Dernek üyeliğinden çıkış ve istifa maddelerini içeren 4. madde ve 8 asil 8 yedek konusunun 5 asil 5 yedek olarak değişmesiyle 10. madde oy birliği ile değişti. Tek liste bulunan seçimde üyelerin listeyi kabul etmesiyle birlikte Umut Işığı Sosyal Yardımlaşma Derneği'nde yeni başkan Tuna Çokgüler oldu. 

Çokgüler, üok güzel projelerin olduğunu dile getirdi. Yardıma muhtaç olan kişilere balık tutmasını öğreteceklerini dile getiren Çokgüler, Türkiye'de yaşayan her vatandaşın bir sivil toplum örgütüne üye olmasının gerekli olduğunu ifade etti. Yunanistan'da herkesin ortalama 6-7 derneğe üye olduğunu belirten Çokgüler, Türkiye'de de 1 kişinin en az 2 derneğe üye olması gerektiğini ifade etti. 

Tuna Çokgüler'in başkanlığını yaptığı yeni yönetim, Kamuran Erol, Lütfi Koçyiğit, Erol Demir, Mehmet Cantaş'tan oluşuyor.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 13:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?