18
Mayıs
2024
Cumartesi
ORHANGAZİ - BURSA

Zeytin Festivaline yağmur engeli

Ziraat Odası Başkanı Cevdet Altın, Orhangazi zeytininin acilen tescil edilmesi gerektiğini söyledi. 2003 yılında tescil için müracaatta bulunmalarına rağmen Ege Üniversitesi’nin olumsuz rapor verdiğini belirten Altın, "Bunun üzerine Uludağ Üniversitesi ile görüştük. Ancak tescil çalışmalarının yaklaşık 4 yıl sürebileceği ve maliyetinin de yüksek olacağını söylediler. Ziraat Odası olarak, bu işi sonuna kadar götüreceğiz" dedi. Altın, üretici ve tüccardan tescil konusunda destek istedi.

Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Süleyman Coşkun ise, Marmarabirlik’in, yıllardır yürüttüğü yanlış politikalar sebebiyle üreticiye zarar verdiğini ileri sürdü.
AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan da, kış aylarında kar, geçtiğimiz günlerde de yağmur ve doludan dolayı ürünlerin zarar gördüğünü hatırlatarak, en kısa sürede tarım sigortasını hayata geçireceklerini dile getirdi.

Festival çerçevesinde düzenlenen karikatür yarışmasında Mehmet Arslan, zeytin yağlı yemek yarışmasında Arzu Yavuz, güzellik yarışmasında Anıl Cansu Çoklar, ses yarışmasında Burcu Göktürk, bahçe bakım yarışmasında Nejat Kutlu, zeytin salamura dane yarışmasında Ergin Erenoğlu, voleybol turnuvasında Ortaköy takımı, masa tenisinde büyüklerde Yusuf Öztürk, masa tenisi gençlerde Ömer Elmas’ın birinci olduğu açıklandı. Yarışmalarda derece girenlere ödülleri verildi.

iha-orhangazi
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 18:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?