30
Nisan
2024
Salı
OSMANGAZİ - BURSA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Tarihçe

Yüksekokulumuz Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak Bakanlar Kurulu kararınca 4.3.2002 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu adıyla kurulmuştur. Uludağ Üniversitesi YDYO dört yıllık bir okul olarak açılmış olup 2001-2002 Eğitim-Öğretim Yılında Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimine başlamıştır. Aynı yıl rektörlüğe bağlı Yabancı Diller Bölümü de yüksekokulumuz bünyesine katılmıştır. YDYO aynı zamanda tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının birinci sınıflarında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5/ı maddesinde öngörülen ortak zorunlu yabancı dil derslerini de (İngilizce, Fransızca, Almanca) yürütmektedir.

Hazırlık öğretimi; başlangıçta az sayıda fakülte/bölüm/program'da başlatılmış, fakat kısa zamanda hazırlığa geçen bölüm sayısı 26'ya yükselnmiştir. İlerleyen yıllarda değişik fakülte ve meslek yüksekokullarından yeni bölüm ve programlar dahil edilmiş ve bunun sonucu olarak yüksekokulumuzun öğrenci sayısında çok önemli artışlar olmuştur.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Ali Osman Sönmez Kampusu Yeni Yalova Yolu Üzeri
Adres2 :Osmangazi/BURSA
Posta Kodu :
Telefon :(0224) 261 52 05 (3 hat)
Faks :(0224) 261 52 06
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.