19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

100 fidan daha toprakla buluştu

1 MİLYON FİDAN KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan "1 milyon fidan" kampanyasına kız öğrencilerden destek geldi.

Bursa Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri, ileride Avdancık köylülerine ek gelir sağlayacak olan 100 adet çam fıstığını toprakla buluşturdu.

Bölge halkına önemli gelir getirmesi planlanan çam fıstığı fidelerinin önümüzdeki günlerde de ekimine devam edileceği bildirildi. Kilosu 160-170 TL arasında değişen çam fıstığının yarım altına eşdeğer olduğu öğrenildi.

Bursa Osmangazi Belediyesi ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen "1 milyon fidan" kampanyası çerçevesinde Avdancık köyü makililik alanlarına Zübeydehanım Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından çam fıstığı fidanı dikildi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri kontrolünde gerçekleşen fidan dikiminde hayli heyecanlı oldukları görülen öğrenciler dikim için bir birleriyle yarıştı.

Orman Bölge Müdürü Ali Girgin'in de hazır bulunduğu fidan dikim töreninde konuşan Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Kenan Akan, maki bitki örtüsü bulunan bölgenin 15 yıl sonra Avdancık köylüleri için önemli bir gelir kapısı olacağını söyledi.

 

1 KİLO ÇAM FISTIĞI YARIM ALTINA EŞ DEĞER

Çam fıstığının kilosunun 160-170 TL arasında satıldığına dikkat çeken Akan, "Osmangazi Belediyesi'nin başlattığı 1 milyon fidan kampanyası çerçevesinde Avdancık köyündeki makiliklere çam fidanlarını öğrencilerimizle birlikte diktik. Bu fidanlar 15-16 yıl sonra ürün vermeye başladığında bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı olacak. Çam fıstığının kilosu bugün yarım altına eş değer, ileride bunun daha da değerleneceğini düşünüyoruz. Makilik olduğu için kullanılamayan bu alanları fidan kampanyası

çerçevesine hem ekonomiye kazandırıyor hem de yeşillendiriyoruz. Maksadımız, Osmangazi'de 1 milyon fidanı öğrencilerimiz , sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın yardımlarıyla belirlenen bölgelere 2 yıl zarfında dikmek. Bugün de çam fıstıkları öğrencilerimiz tarafından toprakla buluşturuldu" diye konuştu.

İleride bölgeye önemli bir kazanç sağlayacak fidanları dikmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler, kampanya sebebiyle Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür etti.

1 MİLYON FİDAN KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
1 MİLYON FİDAN KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
1 MİLYON FİDAN KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
1 MİLYON FİDAN KAMPANYASINA ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:48:05
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 15:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?