25
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Asfalt sezonu başladı

OSMANGAZİ ASFALT SEZONUNU AÇIYOR

Osmangazi Belediyesi asfalt sezonunu beldelerden başlattı. Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen törende, Başkan Dündar asfalt makinesine binip asfalt döktü, ardından silindire binerek asfalt sezonunu başlattı.

Osmangazi Belediyesi 2010 yılı içinde ise yaklaşık 20 milyon TL harcamayla toplam 76.000 ton asfalt kaplama ve 55.000 ton asfalt yama yapılması planlandı. 2010 yılı asfalt kaplama çalışmalarına 2009 Mart ayı itibariyle tüzel kişiliklerini kaybederek belediyemize bağlanan Ovaakça, Demirtaş ve Emek beldelerinden başlanması planlandı. Öncelikle Belde Belediyeleri zamanında tekniğine uygun olarak yapılmaması sonucunda büyük tahribata uğrayan beton parke yolların asfalt kaplanılarak sağlıklı sokaklar haline getirilmesi amaçlanmıştır. Demirtaş'tan başlayacak asfalt kaplama çalışmalarına öncelikle Cumhuriyet Mahallesi'nden başlanacak. Toplam 23 adet sokak asfalt kaplanacak daha sonra Barbaros mahallesinde 10 adet sokağın asfalt kaplaması yapılacak, son olarak ise Sakarya mahallesinde 6 adet sokağın asfalt kaplama çalışması yapılacak. Bu çalışmalarda toplam 13.860 ton asfalt kaplama malzemesi kullanılacak ve belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 1 milyon 600 bin TL olacak. Barbaros ve Sakarya mahallelerinde Buski Genel Müdürlüğü'nün sürdürdüğü içme suyu şebeke çalışmalarının devam etmesi sebebiyle çalışma yapılacak sokaklar sınırlı tutulmak zorunda kalındı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, mahallelerin öncelikli meselelerini tespit etmek için muhtarlarla görüşmüştü. Bu görüşmelerde muhtarların ortak taleplerinden birisi de asfaltlama olmuştu.

Bugünden itibaren Demirtaş'tan başlatılan çalışmalar hummalı bir şekilde devam edecek. Başkan Dündar, "Daha sonra sırasıyla Ovaakça ve Emek beldelerinde asfalt kaplama çalışmalarımız sürdürülecek. Bu iki beldenin mahallelerinde toplam 72 adet sokakta asfalt kaplama çalışması yapılacak. Toplamda 20.075 ton asfalt kaplama malzemesi kullanılacaktır. Belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 2 milyon 364 bin TL olacak" dedi.

OSMANGAZİ ASFALT SEZONUNU AÇIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:19:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 00:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?