25
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Atık yağlar biyodizele dönüşecek

OSMANGAZİ İLÇESİNİN ATIK YAĞLARI BİYODİZELE DÖNÜŞECEK

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki atık yağlar biyodizele dönüşecek. Bir litre atık yağın bir milyon litre içme suyunu kirlettiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki atık yağları toplayacak olan Albobir firmasıyla anlaşma imzaladı.

Kendi imkanlarıyla 2009 yılında 30 bin 770 kilogram atık yağ toplayan Osmangazi Belediyesi, daha fazla atık yağ toplanması için Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği (ALBİYOBİR) ile protokol imzaladı. Bundan sonra ilçede hem içme sularının kirlenmesi engellenmiş olacak hem toplanan kullanılmış yağlar yakıta dönüştürülecek. Albiyobir Genel Müdürü Tamer Atacan ile el sıkışan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, protokolün herkese hayırlı olmasını diledi.

Yer altı sularının kirlenmesinde lavabolardan dökülen kullanılmış kızartmalık yağların yüzde 25 etkisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bir litre atık yağ, bir milyon litre içme suyunu kirletiyor. Atık piller, elektronik atıklar ve 'Naylon Poşete Hayır' kampanyasının ardından şimdi de atık yağlarla ilgili bir protokol imzaladık. Tabiata çeşitli zararlar veren atık yağlar su yüzeyini kaplayıp güneş ışığını engellediği için sudaki canlılar ölüyor. Ayrıca bu atık yağlar lavabo ve

kanalizasyon sistemine ciddi zararlar veriyor. Bundan sonra ilçemizde toplanacak olan atık yağlar hem içme sularını kirletmeyecek hem de biyodizele dönüşecek" dedi.

OSMANGAZİ İLÇESİNİN ATIK YAĞLARI BİYODİZELE DÖNÜŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 13:55:01
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 14:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?