18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Babasının adını okulda yaşatacak

BABASI İÇİN OKUL YAPTIRACAK

Bursa'da hayırsever bir turizmci işadamı, 15 yıl önce vefat eden babasının adına yarım kalan 12 derslikli ilköğretim okulunun inşaatını tamamlayacak.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez Osmangazi ilçesi Yeniceabat Mahallesi'nde eski okul binası yerine 12 derslikli bir ilköğretim okulu yapmak için harekete geçti. Osmangazi Kaymakamlığı'nın kapısını çalan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 300 bin TL'lik destekle inşaata başladı. Kaba inşaatı bitirelen okulun tamamlanabilmesi için devreye bu kez işadamı Tayfur Coşkunüzer girdi. 1.5 milyon TL'lik yatırımla okul inşaatanı tamamlayacağını kaydeden işadamı Tayfur Coşkunüzer ile Bursa Valisi Şahabettin Harput arasında okul protokolü imzalandı.

ÖLEN BABASININ ADINI OKULDA YAŞATACAK

2011-2012 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı belirtilen Necdet Çoşkunüzer İlköğretim Okulu'nu 15 yıl önce vefat eden babası adına yaptıracağını kaydeden işadamı Coşkunüzer, "Bu bizim ilk hayır işimiz. İnşallah Allah fırsat verirse yeni yatırımları sürdürmek isteriz. Çünkü insan hayatı ancak eğitimle gelişir. Böyle bir okul yaptırmak bizi heyacanlandırdı. Babamızın adının burada yaşaması son derece önemli. Paranın götürülebilecek bir yeri yok" dedi.

"EĞİTİME YENİ ALTI HALKA"

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise ilim ve irfan ocaklarının sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Bir ülkenin gelişebilmesi için, o ülke bireylerinin iyi bir eğitimden geçirilmesiyle mümkün olacağını kaydeden Harput, "Altın zincire bugün yen bir halka daha ekledik. Son zamanlarda okul kampanyamıza büyük ilgi var. Önümüzdeki günlerde de yeni protokoller imzalayacağız" diye konuştu.

BABASI İÇİN OKUL YAPTIRACAK
BABASI İÇİN OKUL YAPTIRACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 14:32:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 14:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?