19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Bağlarbaşı'nda hizmet binası açıldı

Bursa'da, Osmangazi Belediyesi'nin Bağlarbaşı'ndaki mahalle hizmet binasının açılışına Kazakistan halk oyunları ekibi damga vurdu.

Kazakistan ekibi Trabzon yöresine ait müzikleri ve "Ceddin Deden" marşını çalarak büyük ilgi topladı.

Bağlarbaşı hizmet binasının açılışına, AK Parti Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Mehmet Ocaktan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda davetli katıldı. Kazakistan'ın Almata şehrine bağlı Kapçakay'dan gelen ekibin yaptığı gösteriler davetlilerden büyük alkış aldı. Konuk ekip, Altepe ve Dündar'a Kazakistan'dan getirdikleri sazları hediye etti.

Açılışta konuşan Altepe, Türk kültürünün zenginliğine işaret ederek, bunun kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Daha önce Kazakistan'a gittiğini belirten Altepe, "Oradaki insanlarda hala bizim kültürümüzün izleri var. Oradaki insanlar Türkiye'yi izliyor, Türk kanallarını seyrediyor" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, Kapçakay Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını hatırlatarak, Kazakistan'ın kendileri için önemli bir yer olduğunu ve bu kardeşliğin daimi olacağını söyledi. Hizmet binası hakkında bilgi veren Dündar, mahallelerin ihtiyaçlarına göre hizmet verdiklerini belirterek, "İhtiyaçları tespit etmek için mahalle muhtarları ve sakinleri ile bir araya geliyoruz. Hangi mahalleye hangi hizmetin götürüleceğini birlikte tespit ediyoruz.

Bağlarbaşı'nda en önemli eksiklik hizmet binasının olmamasıydı. Bu ihtiyaca cevap vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İki katlı hizmet binasının birinci katı 246, ikinci katı ise 298 metre kare kullanım alanına sahip. Birinci katta muhtarlık, zabıta bürosu, tahsilat büroları ve depo yer alıyor. İkinci katta ise çok amaçlı salonlarımız var. Burasını 150 günde bitirdik. 310 bin TL'ye mal oldu. Burasını süs olarak değil vatandaşlarımıza hizmet vermesi için açtık" dedi.
Konuşmaların ardından belediye hizmet binası törenle hizmete açıldı. Dündar, belediye hizmet binalarının diğer mahallelere de yapılacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 15:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?