18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Başkan, Romanları dinledi

ROMANLAR BURSA'DA BULUŞTU

Roman Dernekleri Platformu'nun Bursa buluşmasına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Roman vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Türkiye genelinde Roman derneklerini tek bir çatı altında toplamayı hedefleyen Roman Dernekleri Platformu, temmuz ayında Manisa'da yaptığı ilk toplantının ardından ikinci buluşmasını Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya Bursa Milletvekili Ali Kul, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Refik Özen, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, BESOB Başkanı Arif Tak ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Roman vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, Romanların anlatıldığı slayt gösterisi zaman zaman duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu.

Dernek yetkilileri, Romanlar'ın müzik, inşaat, tarım, hayvancılık gibi alanlarda istihdam edilebileceği konusundaki görüşlerini aktarırken, kendileri için en büyük meselenin eğitimsizlik ve toplum tarafından dışlanmak olduğunu belirtti.

Roman vatandaşların sıkıntılarını dikkatle dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, "Sizler bizler gibisiniz, hepimiz Türk vatandaşıyız, kimse yaşadığımız bu topraklarda diğer vatandaşları dışlayamaz. Vatanını seven, sahip çıkan herkese bizler de sahip çıkarız. Türkiye sahip olduğu tüm değerlerle bir bütündür ve bir ötekileştirme asla söz konusu olmamalıdır" dedi.

Dündar, platformun bundan sonraki çalışmalarını da yakından takip edeceğini belirtti.

ROMANLAR BURSA'DA BULUŞTU
ROMANLAR BURSA'DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 13:48:04
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?