19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Başkan Altepe, sorunları yerinde dinliyor

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, mahallerde muhtarlar ile sıkıntıları yerinde tespit toplantılarını sürdürüyor.

Başkan Altepe dün akşam Muradiye Spor Kulübü’nde Muradiye, Hamzabey, Yahşibey, Kocanaip ve Esentepe mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda söz alan Muradiye Spor Kulübü Başkanı Erol Çimenay, antrenman sahasının büyütülmesini istedi. Çimenay, saha çevresindeki parkın gece saatlerinde serseriler ve sarhoşların mekanı haline geldiğini belirterek, akşam saatlerinden itibaren vatandaşların, güvenlikli olmadığı için bu parkı kullanamadığını söyledi.

Muradiye Mahallesi’nin muhtarı Fehmi Işık ise, önceki gün Kültür Çıkmazı Dörtler Apartmanı bitişiğinde meydana gelen kaya düşmesi olayının bölgede yaşayan insanları endişelendirdiğini söyledi. Devasa kayanın düşmesine ağaç köklerinin yolaçtığını belirten muhtar Işık, ağaçların kesilip istinat duvarı yapılmasını istedi. Başkan Altepe ise kökleriyle istinad duvarına baskı yapan ve kayaların düşmesine neden olan ağaçların kesileceğini bildirdi. Altepe, bölge sakinlerinin bir araya gelerek kaymaya ve düşmeye sebeb olan ağaçları kestirmemelerini eleştirdi.

Muhtarların mahalleleriyle ilgili sorunlarını tek tek not alan Altepe, "Biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Fakat şehirlerde yaşamanın bazı sorumlulukları, kuralları ve bir bedelinin olması gerekiyor" diye konuştu. Altepe, "Kimse çöp kamyonu çöpleri toplayıp gittikten sonra çöplerini sokağa bırakmamalı. Kimse kar yağdığı zaman dükkanının önüne biriken karları başkasının gelip temizlemesini beklememeli. Avrupa’da herkes adına barkodlanmış çöp torbalarını kullanılıyor. Kullandığı her çöp torbası için de bir para ödüyor. Böylece bir Avrupalı vatandaş bizdeki kadar çok çöp üretmiyor. Bizde haftada üç kez çöp toplanıyor ve belediyelerin en büyük harcama kalemini temizlik işleri oluşturuyor. Halbuki Avrupa’da haftada bir kez çöp toplanıyor, üstelik geri dönüşüm çöpleri ayrılmış olarak toplanıyor" diye konuştu.

Türkiye’de yaşayan vatandaşların hem çok ucuza yaşadıklarını hem de üzerlerine düşen pek çok görevi yerine getirmediklerini söyleyen Altepe, vatandaşları kentlilik bilinci konusunda eğitebilmek için gerekli projeleri önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini belirtti.
Toplantıya Başkan Yardımcıları Metin Çağlar ve Şahin Başol’un yanı sıra meclis üyeleri de katıldı.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 12:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?