23
Mayıs
2024
Perşembe
OSMANGAZİ - BURSA

Başkan Altepe Ankara'da

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, TRT’nin "Gide Gide Gap" Programı’nın çekimlerine katılmak için gittiği Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Başkan Altepe, Ankara’da ilk olarak eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun istifasının ardından göreve gelen Atilla Koç’u ziyaret ederek, ilçelerinde tarihi ve kültürel mirasla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Altepe, tarihi ve kültürel mirasa yönelik projeleri yerinde görmesi için Koç’u Bursa’ya davet etti. Bakan Koç’tan bu yönde söz alan Altepe, "Tarihi ve kültürel mirası koruma ve yaşatma projelerimize destek arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bunun için Ankara’yı yakın markajda tutuyoruz" dedi.

Başkan Altepe, Ankara’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tanyolaç ile görüştü. Altepe, Tanyolaç’la tahsisler ile projelendirme ve kullanım pratikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Altepe, Tanyolaç’tan özellikle Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Osmangazi Belediyesi’ne tahsisi yapılacak yapıların işlemlerinin hızlandırılması konusunda destek istedi.

Altepe öncelikle restorasyonunun ardından Bursa Belediyeler Birliği Merkezi olarak kullanılacak olan Haraççıoğlu Medresesi’nin tahsis işlemlerinin hızlandırılması talebinde bulundu. Ankara ziyaretlerinde aradığı desteği bulduğunu söyleyen Altepe, tarihi ve kültürel mirasın korunması için ilgili birimleri harekete geçirmeye devam edeceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 17:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?