18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Belediyeden mobil sağlık hizmeti

Osmangazi Belediyesi bünyesindeki mobil sağlık ekipleri, Uludağ yamaçlarıyla şehrin kenar semtlerindeki bölgelere sağlık hizmeti götürüyor. Hiç bir sosyal güvenceleri olmadığı için sağlık hizmetlerinden yararlanamayan kesimlerin ayağına sağlık hizmeti götüren seyyar ekiplerin çalışmaları takdir topluyor.

2004 yılı sonlarında devreye sokulan 2 sağlık aracı, Osmangazi sınırları içinde sağlık hizmetinden yararlanamayan kesimlerin yoğun olarak bulunduğu Güneşlitepe, İsmetiye, Mehmet Akif, Yeniceabat, Çeltik, Doğanevler, Bağlarbaşı, Veyselkarani, Zafer ve Alaşar Mahalleleri'ne bir program dahilinde hizmet götürdü. Hafta da 2 gün olmak üzere, söz konusu mahallelere sağlık hizmeti götüren ekipler 5 bin kişiyi muayene ve tedavi etti.

Mobil sağlık hizmetleri, Mayıs 2005'ten bu yana, ulaşım gibi sebeplerle hizmet götürülmekte sıkıntı çekilen Uludağ yamaçlarındaki yerleşim bölgelerine de ulaşmaya başladı. Özellikle Alacahırka'nın üst bölgeleri, Pınarbaşı ve İvazpaşa'nın hizmet götürülemeyen bölgelerine sağlık hizmeti ulaştırılıyor. Mobil ekipler, Çarşamba günleri Pınarbaşı ve civarına, Cuma günleri de Üçkuzular, Abdalmurad, Somuncu Baba gibi bölgelere sağlık hizmeti götürüyor. Mobil sağlık hizmeti araçlarında bir hekim, bir sağlık memuru ve bir hemşire görev yapıyor.

Kan şekeri ve idrar tahlilleri gibi basit tahlillerin yapılabildiği tam donanımlı araçlarda tedavi edilen hastalara, yine Osmangazi Belediyesi'nin başlattığı ilaç bağış kampanyasında toplanan ilaçlar veriliyor. Eğer muayene edilen kişilerin ciddi bir problemi varsa, sağlık kurumlarına yönlendiriliyor.

Pınarbaşı bölgesinde sürdürülen çalışmaları yerinde izleyen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, bu ücretsiz hizmetin şehrin yoksul ve dar gelirli kesimlerinin en önemli ihtiyaçlarından birini karşıladığını söyledi. Altepe, "Her vatandaşımızın en tabii hakkı olan sağlık hizmetinden yararlanmasını istiyoruz. Sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılar sebebiyle bu hizmeti alamayan kesimlerin ayağına mobil sağlık ekiplerini gönderiyoruz. Böylece Osmangazi sınırları içinde yaşayan her vatandaşlarımızın, hiçbir sosyal güvencesi olmasa bile sağlık hizmetlerinden yararlanmasını temin ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 14:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?