27
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANGAZİ - BURSA

Belediye'nin 5 yıllık planı

Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan 5 yıllık startejik plana göre ilçede turizm canlanacak, otopark meselesi başta olmak üzere birçok sosyal sıkıntı çözüme kavuşturulacak.

Osmangazi Belediyesi'nin 2014 yılına kadar olan yol haritası belli oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müdürleriyle düzenlediği toplantılarda kentin öncelikli ihtiyaçları, vizyon projelerini ve gelecek 5 yıla damga vuracak çalışmalarını masaya yatırdı. Periyodik olarak düzenlenen toplantılar neticesinde Osmangazi Belediyesi'nin Stratejik Planı hazır duruma geldi. Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, "Stratejik Planımızı hazırladık. Buna göre kentin öncelikli ihtiyaçlarını ilk sıraya koyduk. Ulaşım sorunu, kentin en önemli sorunlarından birisi. Bu başlık altında hiç şüphesiz otopark sorunu ilk sıralarda yer alıyor. Öncelikli çalışma alanlarımızdan birisi kentin otopark sorununa yönelik çalışmalar olacak" dedi.

Dündar, kent içi ulaşımı rahatlatmak, trafiği düzenlemek, ara arterlerdeki park yeri problemini çözmek için yer altı ve yer üstü otoparklar yapılacağını söyledi. Mahallelerde hizmet kalitesini artırmak için meydanlar, hizmet binaları, çocuk parkları ve spor tesisleri gibi yatırımların hızlı bir şekilde devam edeceğini belirten Dündar, "Önümüzdeki beş yıl boyunca hizmetlerimizle her mahalleye ulaşacağız" diye konuştu.

Kentin turizm alanında ciddi bir potansiyel taşıdığını söyleyen Dündar, "Biz kaplıca turizmine büyük önem veriyoruz. Sahip olduğu sıcak su rezervlerine rağmen kaplıca kenti kimliğini yitiren kentin, eski kimliğine kavuşmasını arzuluyoruz. Bunun için kaplıca turizmi için gerekli yatırımları kentimize çekmek için gerekli imar düzenlemelerini yapacağız. Yatırımcıların önünü açarak, bu alanda modern yeni tesisleri kentimize kazandırmaya çalışacağız" diye kaydetti.

Dündar, "Sağlıklı bir kent için mobil sağlık tarama ekiplerimizi oluşturup, mahallelerde, okullarda ve kentin en ücra noktalarında taramalar gerçekleştireceğiz. Ayrıca gıda sektöründe çalışanlara yönelik hijyen eğitimi verip, kontrolleri artırarak gıda güvenliğini sağlayacağız" diyerek, Stratejik Plan'da en ince ayrıntıdan en kapsamlı konulara kadar genişçe yer verildiğini ifade etti.

Dündar hedeflerinin yükselen Osmangazi'yi zirveye taşımak olduğunu söyleyerek, Osmangazi'nin 5 yıl içinde yaşam standardı daha yüksek bir yer olacağını kaydetti.
Osmangazi Belediyesi'nin Stratejik Planı'na göre; pazar yerlerinin üzerini modern yöntemlerle kapatmak öncelikli çalışmalar arasında yer alıyor. Bir diğer önemli başlık ise yüzme havuzları. Kente yeni yüzme havuzları kazandırmak, başlıca hedefler arasında yer alıyor. Osmangazi Belediyesi'nin kente kazandırdığı 4. yüzme havuzu olan Fatih-Çiftehavuzlar Yüzme Havuzu inşaatı ise tamamlandı, kısa bir süre içinde hizmete girecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 16:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?