18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

'Ben başkan olsaydım?'

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından çocuklar için "Ben Başkan Olsaydım" konulu bir kompozisyon yarışması düzenleniyor.

Çocukların hayal dünyalarındaki zenginliği yerel konular üzerinde yoğunlaştırmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın sponsorluğunu Zafer Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi yapıyor.

İlköğretim okulu öğrencilerine yönelik yarışma iki kategoriden oluşuyor. Birinci kategoride ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencileri, ikinci kategoride ise 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri yarışacak.

Kompozisyonlar A4 ebadındaki kağıda yazılacak ve 2 sayfayı geçmeyecek. Yarışmaya katılacak kompozisyonun daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekirken, yarışmaya herkes birer eserle katılabilecek.

Yarışmaya katılan eserlerin en geç 29 Nisan 2005 tarihine kadar okul müdürlüklerine, okul müdürlükleri tarafından da en geç 5 Mayıs 2005 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmanın seçici kurulu Hüseyin Sönmez, Metin Önal Mengüşoğlu ve Yasin Doğru’dan oluşuyor. 

Dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verilecek. İlk kategoride yarışarak dereceye giren öğrencilerden 1. olana 500 YTL, ikinciye 300 YTL ve üçüncüye 200 YTL ödül verilecek. İkinci kategoride ise 1. 750 YTL, ikinci 650 YTL ve üçüncü 550 YTL'lik ödülün sahibi olacak. Yarışmada dereceye girenlere ayrıca Zafer Plaza tarafından 100 YTL değerinde hediye alışveriş çeki armağan edilecek.

Yarışmanın ödül töreni 21 Mayıs 2005 Cumartesi günü, saat 11.00’de Zafer Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan, toplumda demokratik bilinci geliştirmek için yürüttükleri çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Bakan, bu yönde önemli aşamalar kaydettiklerini ifade ederek, "Önce çocuk meclisini kurduk. Böylece çocuklara demokratik yönetim şeklini yaşayarak öğrenmeleri imkanını sağladık. Ardından da kadın meclisini kurarak, kadınların yaşamın her alanında statülerini yükseltebilmeleri için geniş katılımlı bir platform oluşturduk" diye konuştu. Bakan, önümüzdeki günlerde gençlik meclisini ve ardından da Kent Konseyi’ni oluşturacaklarını dile getirdi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe de, dağıyla, deniziyle, doğasıyla ve tarihiyle dünyanın en güzel kentlerinden biri olan Bursa’nın hak ettiği değere sahip olabilmesi için yoğun bir çalışma temposu sergilediklerini söyledi. Altepe, "Düzenlediğimiz bu yarışmayla çocuklarımız kenti düş zenginlikleriyle süsleyecekler. Biz de elimizden geldiğince onlara hayallerindeki gibi bir kent bırakacağız. Bu ayrıcalıklı kentin sahip olduğu zenginliği halkımızla birlikte el ele vererek dünyaya tanıtacağız" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2005 Cumartesi 11:58:19
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 15:30:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?