19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Bursa: Orhangazi folklor festivali görsel şölene dönüştü...

Orhangazi Belediyesi'nin organize ettiği 7. Türk Boyları Folklor Festivali'ne katılan ekipler ilk olarak Cumhuriyet Alanı'ndan tiyatroya kadar kortej yürüyüşü yaptı. Kortej esnasında yol kenarında toplanan yüzlerce vatandaş ekiplere sevgi gösterisinde bulundu.

Gürcistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Kazakistan, Çeçen-İnguş, Saha Yakut Cumhuriyeti, Kırgızistan, Irak Türkmenleri, Başkurdistan, Balkarya, KKTC, Karapapak Gürcistan, Kırım, Kabartay, Kosova, Romanya, Acara, Makedonya ve Batı Trakya İskeçe folklor ekiplerinin katıldığı gösterileri Orhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz ve Emniyet Müdürü Mustafa Özkan'ın yanı sıra 3 bin kişi izledi.

Ekipler, açık hava tiyatrosunda sergiledikleri birbirinden güzel oyunlarla ilçe halkına zevkli dakikalar yaşattılar. Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, Türk boylarının her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını söyledi. Öte yandan, gösterilere katılan ekiplere ve temsilcilerine Orhangazi Belediyesi tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Plaket ve çiçekleri ise gösteriyi izleyen protokol üyeleri tarafından verildi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 10:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?