19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Bursa: Osmangazi Belediyesi vatandaş ile işbirliği yaptı

Tabakhaneler bölgesinde belediye-vatandaş işbirliği ile yapılacak hizmet binası ve sağlık polikliniğinin temeli, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından bugün atıldı. İşçi emeklisi Necati Coşkun ve Emine Coşkun’un katkılarıyla yapılacak hizmet binası, hem büyük bir ihtiyaca cevap verecek, hem de tabakhaneler bölgesinin dönüşümü açısından önemli bir adım olacak.

Tolon Fabrikası’nın yanında, belediyeye ait 250 metrekarelik alan üzerine yapılacak hizmet binası ve sağlık ocağının yaklaşık 150 milyar liraya mal olması bekleniyor. 2004 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülen hizmet binası ve sağlık ocağı 2 kattan oluşacak. 1. katta muhtarlık ve 3 ayrı poliklinik odası bulunacak. Hizmet binasının 2. katında ise doktor ve hemşire odaları, laboratuar, mutfak, bekleme salonu ve poliklinik salonları yer alacak.

Hizmet binası ve poliklinik sayesinde hem mahalle muhtarı ferah bir ortamda hizmet verecek, hem de bölgede yaşayanlar, modern mekanlarda sağlık hizmeti alabilecek. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılacak hizmet binası ve sağlık ocağına, Emine-Necati Coşkun çiftinin bir iş kazası sonucu kaybettiği oğlu Adnan Coşkun’un adı verildi.

Başkan Recep Altepe, Türkiye’nin 70 ilinden daha büyük olan Osmangazi’yi çağdaş bir şehre dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Belediyenin yatırım bütçesinin bunun için yeterli olamayacağını ifade eden Altepe, vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. İşçi emeklisi Necati Coşkun’un bağışının bu açıdan değerlendirildiğini kaydeden Altepe, gönlü zengin Bursalılar’ın bu davranışı örnek almasını istedi. Altepe, yapılacak hizmet binası ve sağlık ocağının aynı zamanda tabakhaneler projesine de hız kazandıracağını kaydetti.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 09:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ünal turkucu IP: 88.243.52.xxx Tarih : 19.06.2007 17:14:40
ben bursa kuplu pınar mahallesınde oturuyorum sayın osmangazı beledıye bakanı recep altepe yaptıgı eglenceler için cok tesekkür ederım bıde bursanın havası cok siki allah beledıye baskanımızı bızden esırgemesın