19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Bursa-Osmangazi: Başkan Altepe Ulucamii'ye el attı

Bursa’nın tarihi mabetlerinden Ulu Camii’nin batı cephesindeki duvarların yanlış çevre düzenlemesi yüzünden rutubetlenmesine Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe el attı. Altepe, Ulu Camii’nde inceleme yaparak, hatalı çevre düzenlemesinin değiştirilmesi talimatını verdi.

Ulu Camii’nin güneybatı köşesindeki çeşmeye giden suyun cami duvarlarının rutubetten çürümesine sebep olduğu gerekçesiyle Vakıflar’ın çeşmeye yazı asması, Bursa kamuoyunu harekete geçirdi. Gazetelerde Ulu Camii’nin duvarlarındaki rutubetle alakalı haberlerin yayınlanmasından sonra Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, caminin batı cephesinde inceleme yaptı. Meclis üyeleri ve Fen İşleri Müdürü Mehmet Şen’in de hazır bulunduğu incelemede, Ulu Camii Koruma Derneği Başkanı İbrahim Aydın durumla ilgili bilgi verdi. Caminin daha önceki yıllarda hiçbir şekilde rutubet almadığını belirten Aydın, "Çevre düzenlemesinden sonra caminin batı üst kesimindeki su giderleri kapandı. Toprak, duvara temas etti. Çok kar yağdığı için bu yıl cami duvarları nem alıp dökülmeye başladı" dedi.
Başkan Altepe, eskiden olduğu gibi cami duvarı ile giderin açılması ve arktaki toprağın temizlenmesi talimatını verdi.

Fen İşleri Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde cami duvarındaki toprakları tamamen temizleyerek, suları tekrar eskiden olduğu gibi akabilecek hale getirecek. Böylece caminin duvarları rutubetlenmeyecek.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 20:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?