19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Bursa-Osmangazi'de eski mahallerin dönüşüm projesi başlıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, öncelikli projelerinden biri olan Tayakadın, Kiremitçi, Doğanbey, Kırcaali ve Demirtaş mahallelerinin dönüşüm projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Altepe, dönüşümün uygulanacağı mahallelerde vatandaşların görüşlerini almak için ilk toplantıyı Kırcaali’de düzenledi. Bölgenin çok hisseli parsellerden oluştuğunu ve imar planında da yalnızca 4 kata izin verildiğini, bu yüzden de bölgeye müteahhitlerin girmediğini söyleyen Kırcaali Mahallesi Muhtarı Mustafa Akgün, kat izninin 6 ya da 7 kata çıkarılmasını istedi.

Mahalle halkının talepleri de aynı doğrultuda olunca, Altepe bölgenin ayağa kaldırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başkan Altepe, inşaat yapmak için kentin dışında bir yer aranmasına gerek olmadığını, kimisi yıkılmış, kimisi virane durumdaki evleriyle çürümüş bölgelerden biri olan Kırcaali Mahallesi’nin planlı yapılaşmaya uygun olduğunu ifade etti.

Osmangazi sınırları içinde Kırcaali Mahallesi gibi pek çok bölgenin bulunduğunu belirten Altepe, bu bölgelerde gerekli düzenlemeler yapıldığı taktirde inşaatların başlayabileceğini ve kentin en gözde yerlerinin buraları olacağını dile getirdi. Bir taraftan da ruhsat bedellerinin ucuzlatılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Altepe, bundan böyle kimsenin kaçak yapı yapmak için bir bahanesi kalmayacağını kaydetti. Bölgede kendi inşaatlarını yapmak için bekleyen pek çok mütahitin bulunduğunu vurgulayan Altepe, bölgenin imar planı üzerinde gerekli düzenlemeler yapıldığı zaman mütahitlerin hemen çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2004 Cuma 18:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet yıldız IP: 88.240.192.xxx Tarih : 9.08.2008 12:34:42

lütfen k.balıklı mahallesinede bi uğrayın olur mu? buraları unuttunuz gitti..