2
Haziran
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Çevre için dede torun el ele

ÇEVRE İÇİN DEDE TORUN EL ELE

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde ''Dede torun çevre için el ele projesi'' start aldı.

Osmangazi Belediyesi, Exitcom Recycling Atık Taşıma Toplama Depolama Elektronik Sanayii Şirketi ve Nilüfer Özel Eğitim Kurumları iş birliğiyle hayata geçirilen ''Dede torun çevre için el ele projesi'' başladı. Özel Nilüfer Yıldırım İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden biyolog Hatice Kutlu, "Geçen yıl düzenlediğimiz naylon poşete hayır projesiyle huzurevi sakinleri bez torba diktiler, bu torbalar halka dağıtıldı. Maksadımız tabiatta bin yıl kalabilen ve büyük zararları olan naylon poşetlerin doğaya atılmasını engellemek, yerine bez torbaların kullanılmasını sağlamaktı" dedi.

Kutlu, öğrencilerin topladıkları elektronik atıkları Exitcom firmasına teslim edecekleri, elde ettikleri gelirle de geçen yıl bez torba dikerek gelecek nesiller için çalışan huzurevi sakinlerine hediyeleri alacaklarını söyledi.

Exitcom Genel Müdürü Murat Ilgar, Türkiye'de pek çok belediye ile çalıştıklarını, 2010 yılında yaklaşık 10 ton e-atık toplayan Osmangazi Belediyesi'nin gelecekte hammadde sıkıntısı sebebiyle daha fazla önem kazanacak olan geri dönüşüm konusunda önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, elektronik atıklar, bitkisel atık yağlar, atık pil, poşet tüketimini azaltma ve ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması konularında önemli çalışmalar yaptıklarını, bunu toplumun farklı kesimleriyle birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Dündar, "Bu projeyle çevreye koruduğumuz gibi öğrencilerimizi çevre kirliliği konusundan bilinçlendiriyoruz" dedi.

Dündar, "Belediyemiz 1 Aralık 2009 tarihinde lisanslı toplama firması olan Exitcom ile protokol imzalamış ve şantiyede elektronik atıkları muhafaza etmek ve periyodik aralıklarla Exitcom'a vermek üzere ara depolama konteynırı yerleştirmişti. Elektronik atık toplama çalışmaları 2008 yılında gönüllü uygulamalarla başlamış, bugüne kadar gelişerek devam etmişti. Bugüne kadar toplam 12 bin 362 kilogram elektronik atık toplanırken, 161 okulda eğitim seminerleri düzenlenmişti. Eğitim verilen tüm okullara elektronik atık konteynerı dağıtılmış ve DOSAB'ta 261 adet firmaya seminer verilmişti. 2010 yılında toplanan ve yaklaşık 10 tonu bulan elektronik atık rakamını 2011'da daha da yukarılara çekmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

ÇEVRE İÇİN DEDE TORUN EL ELE
ÇEVRE İÇİN DEDE TORUN EL ELE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 15:42:00
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 16:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?