18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

CHP'nin Osmangazi adayı Şensoy

 CHP'nin aday adaylığı başvuru süresinin son gününde Nilüfer'de Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den sonra Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy'un da aday olduğu açıklandı. Şensoy, aday adaylığı başvurusunu yapmak için geldiği CHP'de "Efsane başkan" ve "Dürüst Şensoy" sloganlarıyla görkemli bir şekilde karşılandı. Aday adaylığı başvurusu yapmadan önce düzenlediği basın toplantısında 5 yıl boyunca kirli işlere bulaşmadan görev yaptığının altını çizen Şensoy, "Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyeyi dürüst ve doğruluk ilkelerinden taviz vermeden yönettik. Sosyal demokrat ilkeleriyle sizden aldığım cesaretle 5 yıl daha göreve talibim" dedi. Şensoy icraatlarını anlatırken, faks cihazı bile olmayan belediyeyi modern bir binaya kavuşturduğunu söyledi. Her vatandaşa bir metrekare yeşil alan kazandırdıklarını belirten Şensoy, baraka şeklindeki sağlık ocaklarını modern birer polikinlik haline getirdiklerini de söyleyerek, Bursa'nın bir çok yerine profesyonel maçların yapılacağı spor kompleksi kazandırdıklarını dile getirdi.
CHP Osmangazi İlçe Başkanı Ahmet Memişoğlu ise yerel yönetim birikimi en yüksek düzeyde olan bir parti olduklarını ifade ederek, "Ülkemizin bin bir türlü sıkıntıyla kuşatıldığı bu bunalımlı dönemde, vatandaşlarımızın Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, Atatürk devrim ve elkilerine, inanan ve savunan CHP'ye oy vermelerini istiyoruz"diye konuştu. Memişoğlu, Hilmi Şensoy gibi dürüst, açık, namuslu ve belediyeciliği bilen adaylarla Bursa'nın sorunlarını çözeceklerini iddia etti.
Şensoy'a Osmangazi Muhtarlar Dernek Başkanı Ferruh Sevimligil'in yanı sıra bir çok mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluşlarının da temsilcileri destek verdi.
CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in, "Hilmi Şensoy aday adaylığı başvurusunda bulundu. Bu konuda kesin kararı genel merkezimiz verecektir" şeklinde yaptığı açıklamaya tepki gösteren Şehreküstü Mahalle Muhtarı Mustafa Sevinç, "Bozbey'i aday olarak açıklıyorsunuz. Niye Şensoy bizim adayımız demiyorsunuz" dedi. Bu tepkiden sonra söz alan Demirel, "Şensoy da bizim adayımız" diyerek, muhtarların gönlünü aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2004 Pazartesi 16:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?