19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Çiftehavuzlar yüzme havuzu açıldı

ÇİFTEHAVUZLAR YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU HİZMETE GİRDİ

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan 4. yarı olimpik yüzme havuzu olan Fatih-Çiftehavuzlar Yüzme Havuzu törenle hizmete girdi.

Osmangazi Belediyesi'nin bin 850 metrekarelik alana yaptığı Fatih-Çiftehavuzlar Yüzme Havuzu törenle açıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demiryolu Caddesi altındaki mahallelerin nüfus bakımından yoğun olduğunu söyledi. Havuzun açıldığı noktanın dört mahalleye hitap ettiğini belirten Dündar, "Buralarda ne yazık ki hizmet üretme sahaları kısıtlı. Tespit ettiğimiz bu yeri bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın yoğun gayretiyle halkımıza kazandırdık. Yüzme havuzunun yanı sıra altı otopark olmak üzere kapalı pazar yeri de yapacağız. Havuzun üst tarafındaki alan ise Büyükşehir Belediyesi tarafından rekreasyon merkezi yapılacak. Bu hizmetlerden 4 mahalle de faydalanacak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Çiftehavuzlar, Fatih, Çirişhane ve Tuna mahallelerinin arasında güzel bir tesisin açıldığını kaydederek, "Birçok şehirde olmayan yarı olimpik yüzme havuzu Demiryolu Caddesi altında hizmete girdi. Çiftehavuzların batısında bir yüzme havuzu yapılmıştı. Bununla birlikte ikinci havuz oldu ve ismini tamamladı. Yeter ki gerçekleştirilen hizmetler alınsın. Paralar yerinde harcansın ve halkımız kazansın. Buradaki eksiklikler öncelikle giderilsin. Yatırımlarımızı artırarak devam edeceğiz" diye konuştu.

Milletvekili Ali Kul ise, yüzmenin İslam dininde sünnet olduğunu belirterek, yaşlıların kahvelerde oturacağına bu tür tesislere uğramalarını, yüzmeyi öğrenmelerini tavsiye etti.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, vatandaşların her gün çevre yoluna, önemli tesislere ihtiyacı olmadığını, asıl mahallelere gelen hizmetlerin önemli olduğunu anlatarak, "Çevre yolu yapılmalı, ama esas olan gündelik hayatı kolaylaştırıcı hizmetlerin gelmesidir. Belediye başkanlarımız da mahallelerdeki eksiklerin giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bunlar son derece önemli hizmetlerdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle tesis hizmete girdi. Bölgeyi cazibe merkezine dönüştürecek olan Fatih-Çiftehavuzlar Yüzme Havuzu bin 850 metrekare, semt pazarı 2 bin 237 metrekare ve spor ve rekreasyon tesisleri 8 bin 370 metrekare olmak üzere toplam 12 bin 457 metrekarelik alanda hayata geçirilecek. Yüzme havuzu 12.5x25 metrekare yarı olimpik olarak inşa edildi. İnşaat alanında 800 metrekare bodrum kat ve 280 metrekare tek katlı bir bina yer alıyor. Tek katlı bina içinde bayanlar için 12 kabin, erkekler için 6 kabinli soyunma odası, 4 adet duş kabinleri yer alıyor.

ÇİFTEHAVUZLAR YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU HİZMETE GİRDİ
ÇİFTEHAVUZLAR YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU HİZMETE GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 14:51:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:29:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
neriman öçal IP: 85.100.1.xxx Tarih : 30.03.2012 01:19:35

 bir yıl önce gittim 3 ay eğitim gördüm çok memnun kaldım eğitmenler çok iyi kurs da öyle her yönüyle mükemmel başarılarınızın devamını diliyorum