18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Çocuk gözüyle futbol terörü

Bursaspor Kulübü tarafından stadyumlarda şiddeti ve küfürlü tezahüratı önlemek için ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya katılan 133 resimin ve kompozisyonun sergilendiği eserler Osmangazi Belediyesi Galerisi’nde açıldı. Minik eller tarafından çizilen resimlerin sergilendiği açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu belirterek, gençlerin dostluğu ve kardeşliği bu resimlerle çok güzel çizdiklerini ve yazdıklarını söyledi.

Bursaspor’u seneye birinci ligde görmek istediklerini ifade eden Altepe, "Bu sezon olmadı, ama seneye inşallah çıkacağız. Bu serginin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yarışmada resim dalında ilköğretim 1. kademede birinciliği Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulu’ndan Ece Sena Ilgın kazandı. Yarışmada 2. kademe birincisi Özel İlkbahar İlköğretim Okulu’ndan Zehra Köse, lise ve dengi okullar birincisi ise Çelebi Mehmet Lisesi’nden Gizem Ayşim oldu. Yarışmanın kompozisyon dalında ikinci kademe birincisi "Spor ve kardeşlik" isimli kompozisyon ile Özel İlkbahar İlköğretim Okulu’ndan Emrehan Çolak oldu.

Lise ve dengi okullarda ise birinci "Sevginin rengi" isimli kompozisyon ile Nuri Erbak Lisesi’nden Zehra Sevim oldu. Açılıştan sonra çocuklar ile birlikte sergiye gezen Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, minikler ile birlikte tezahürat yaptı. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 15:41:54
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 15:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?