17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Doğal gaz zammına ANAP'tan eşşekli protesto

Bursa’da doğalgaza yapılan peş peşe zamlar ilginç bir eylemle protesto edildi. Anavatan Partisi (ANAP) Osmangazi İlçe Başkanı Ahmet Kömbe, enflasyon ve dolardaki düşüşe rağmen son 6 ayda yüzde 32 oranında fiyatı artan doğalgaz için hükümete ağır eleştirilerde bulundu.

Bursa’da bir taraftan doğalgaz tüketiminin temiz enerji olması sebebiyle teşvik edildiğini anlatan Ahmet Kömbe, doğalgazın yaygınlaştıkça fiyatının hükümet tarafından ortada hiçbir gerekçe yokken zamlanmasını protesto etti.

Ahmet Kömbe, kiraladığı Mercan isimli bir eşek ile şehrin en hareketli noktası olan Bursaray-Osmangazi İstasyonu önünde eşekle protesto pankartı taşıdı. Yapılan zamlardan, vatandaşlar kadar, sanayici ve işadamlarının da muzdarip olduğunu anlatan Kömbe, "Zam yapmayacağız açıklamasının ardından akaryakıt ve doğalgaza zam geliyor. Biz buradan yaptığımız eylemle haksız olarak yapılan zammı kınıyoruz. Son 6 ayda dolardaki düşüşe ve enflasyonda önemli bir artış olmamasına rağmen, fiyatların yüzde 32 oranında artırılmasının izah edilmesini istiyoruz. Ben geçen yıl bir daireyi ısıtmak için aylık 175 milyon lira doğalgaz parası ödedim. Bu miktarın bu yıl daha da tahammül edilmez hale gelecek. Bu sebeple hükümeti protesto için soba yakıp, kestane pişiriyoruz" dedi.

Odunla yakılan soba bir müddet sonra protesto yerinde izleyici olarak bulunan ve evinde sobası bulunmayan Süleyman Öztürk’e hediye edildi. Öztürk’e ayrıca 500 milyon liralıkta kömür çeki verildi. Pankartlar içinde, ’Çıra Gibi Yanıyorum Tayyip Of Off", "Soba Ateşle Vatandaş Doğalgaz ile Yanar", "Çıra Gibi Yanıyorum Doğalgazımla Oynamayın", "Mart Kapıdan Baktırır, Tayyip Doğalgazı Pahalıya Yaktırır" yazalıydı. Ahmet Kömbe, eski garaja kadar eşek üstünde arkadaşları ile birlikte pankart taşıdı.

osmangazi
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 15:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?