23
Mayıs
2024
Perşembe
OSMANGAZİ - BURSA

Doğalgaz için ilk kazma Alemdar'a atıldı

Osmangazililer’in doğalgaz rüyası gerçek oluyor. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yoğun temasları sonuç verdi. Bu yıl 22 mahalleye yatırım kararı alan Bursagaz’ın belirlediği mahallelerden 18’i Osmangazi sınırları içinde yer aldı.

Özellikle kış aylarında hava kirliliği yüzünden büyük sıkıntılar yaşayan demiryolu altı bölgesi için artık tek çare olan doğalgaz, çok kısa bir süre içinde bölgenin tamamına ulaşmış olacak.
Bursagaz, bu yıl yatırım programına 22 mahallenin alınmasını öngördü. Bu mahallelerden Mayıs ayı sonuna kadar potansiyel doğalgaz abonelerinin yüzde 80’i doğalgaz abonesi olanlara 2005 sonuna kadar doğalgaza kavuşma sözünü verdi. Mahallelerin doğalgaz yarışında yüzde 80 barajını aşan ilk mahalle ise Osmangazi ilçesindeki Alemdar Mahallesi oldu.

Bir süre önce mahallelere doğalgazı taşıyacak olan çelik boru hattı çalışmalarına başlayan Bursagaz, Osmangazi ilçesinde Alemdar Mahallesi'nde törenle doğalgazı evlere ulaştıracak polietilen hattın temelini attı. Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun sunduğu halkoyunları gösterisiyle başlayan temel atma töreni, protokol konuşmaları ve polietilen hatta kaynak atılmasıyla sona erdi.

Alemdar mahallesinde Hacı Bayram Meydanı’nda düzenlenen tören, coşkulu görüntülere sahne oldu. Osmangazi Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen Bursagaz doğalgaz temel atma törenine başta Alemdarlılar olmak üzere tüm Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Temel atma törenine Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın da katıldı.

Altepe: Bugün Alemdar’ın doğalgaz bayramıdır

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’nın yüzde ellisini oluşturan Osmangazi İlçesi’nin doğalgaza kavuşması için göreve geldiğimiz günden beri büyük çaba harcadık. Bugün geldiğimiz noktada; Bursagaz’ın 2005 yatırımlarının önemli bir bölümünü Osmangazi İlçesi’ne yapıyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Özellikle demiryolu altı bölgesinin uzun yıllardır doğalgaz beklediğini belirten Altepe, “Bursa’da hava kirliğini en yoğun yaşayan bu bölgenin kısa bir süre sonra doğalgaza kavuşacak olması herkese derin bir soluk aldıracak” dedi.

Bölge sakinlerini Bursagaz’ın başlattığı kampanyaya katılmaya davet eden Altepe, bölgenin bir an önce doğalgaza kavuşmasını istediğini dile getirdi. Böylece Bursa’da hava kirliliği gibi bir sorunun ortadan kalkacağını vurgulayan Altepe, “Bursa’da kentleşmenin en yoğun yaşandığı ilçe olan Osmangazi kış aylarında zehir soluyor. Özellikle Demiryolu altı bir an önce doğalgaza kavuşması gerekiyor. Daha yaşanabilir bir Osmangazi hedefinin önemli aşamalarından biri doğalgaz. Modern bir kentte yaşamak istiyorsak bu çevre dostu yakıtı kullanmak zorundayız. Doğalgaz aynı zamanda çok konforlu ve ucuz bir yakıt. Doğalgaz’ın bu imkanlarından da yararlanmak gerekiyor” dedi.

Altepe, “Osmangazi sınırları içindeki mahallelerde sokaklar öylesine dar, evler birbirine öylesine yakın ki çekilecek 50 metrelik bir hattan 20 konut yararlanabilecek. Osmangazi’ye yapılacak yatırım Bursa’da hava kirliliğini en aza indirecek” diye konuştu.

“Asfalt işi Osmangazi’nin”

Osmangazi Belediyesi, Bursagaz’la imzaladığı protokol gereği bundan böyle doğalgaz döşenen bölgelerin asfaltlama işini de yapacak. Bursagaz bugüne kadar bu işi mütahit firmalara ihale ederek yürütüyordu. Başkan Altepe; “iki kurum arasında imzalanan protokol gereği, asfaltlama konusunda bundan önce yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak şekilde Osmangazi Belediyesi bu işi yürütecek. Böylece halk altyapı çalışmalarından kaynaklı bir sıkıntı yaşamadan doğalgaza kavuşacak” diye konuştu. Osmangazi Belediyesi, protokol gereği doğalgaz çalışmaları sonrasında oluşan kazı alanının asfalt yama ve onarım işinde yaklaşık 17 bin ton asfalt kullanmayı öngörüyor.

“Alemdarlılar’a verdiğimiz sözü tutacağız”

Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın ise konuşmasında göreve geldiklerinde verdikleri 5 yıl içinde tüm Bursa’yı doğalgaza kavuşturma sözünü tutacaklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde doğalgaz çelik ana hattının temelini attıklarını hatırlatan Altın, çelik hattın bu yıl Bursagaz yatırım programında yer alan 22 mahalleye doğalgazı taşıyacak olan ana hat olduğunu vurguladı.

Mayıs ayı sonuna kadar potansiyel abonelerinden yüzde 80’i oranında doğalgaz abonelik ön talebi olan mahalleye 15 gün içinde kazma vurarak polietilen hat için çalışmalara başlama sözü verdiklerini hatırlatan Altın, Alemdar mahallesinin 22 mahalle arasında yüzde 80 barajını geçen ilk mahalle olduğunu açıkladı. Bu nedenle Bursagaz olarak polietilen yatırım çalışmalarına Alemdar mahallesinden başlayacaklarını ve yıl sonunda Alemdar mahallesi sakinlerinin doğalgaz kullanmaya başlayacaklarını açıklayan Altın, şunları söyledi;

“Bursagaz olarak Alemdar mahallesi sakinlerine ve Alemdar mahallesinin çalışkan muhtarı Yusuf Tunalı’ya tüm Bursa’yı doğalgaza kavuşturma çalışmalarımızda bizlere verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz. Geride kalan 21 mahallemizin de yüzde 80 barajını aşarak yıl sonuna kadar doğalgaza kavuşmalarını istiyoruz. Bunun için 21 mahallemizin sakinlerini doğalgaz ön abonelik talebinde bulunmaya davet ediyoruz.”

Bu arada, Bursagaz Genel Müdürü Altın bir de müjde verdi. 31 Mayıs’ta biten başvuru yarışının 27 Haziran’a uzatıldığını ifade eden Altın, diğer mahallelerin bu süreyi iyi kullanmasını istedi.

Bursagaz’ın doğalgaz abonelik bedelini 8 taksitte ödeme kolaylığı sunduğu Temiz Hava Kampanyası 27 Haziran’a kadar devam edecek. Altın, tüm Bursalılar’a bir daha gelmeyecek bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu.

Doğalgaz abonelerini de hızla tesisat dönüşümlerini yaptırmalarının sonradan oluşacak sıkışıklıklarda mağdur olmalarını engelleyeceğini vurgulayan Altın, “Bu yıl doğalgaz aboneliğine olan yoğun talep nedeniyle özellikle sonbahar döneminde tesisat dönüşümünde talep patlaması yaşanmasını bekliyoruz. Bu nedenle doğalgaz abonesi hemşehrilerimiz şimdiden yetkili firmalarla görüşerek tesisat dönüşümlerini yaptırmalarını öneriyoruz. Böylece ilerleyen dönemde ortaya çıkabilecek olası sıkışıklıklarda mağdur olmayacaklardır“ dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 15:31:10
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 15:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?