26
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Dündar muhtarları dinledi

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, muhtarlarla yaptığı toplantıda Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili sıkıntıları dinledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, Osmangazi'ye bağlı 27 köy muhtarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından şimdi de mahalle muhtarlarıyla buluşuyor. İlçeyi 8 ayrı bölgeye ayıran Dündar, her hafta bir bölgenin muhtarlarıyla buluşacak. Dündar ilk grupta Doğanbey, Kırcaali, Kiremitçi, Tayakadın, Kayhan, Reyhan, Selçukhatun, Sakarya, Alacamesçit, Ebu İshak ve Nalbantoğlu Mahallesi muhtarlarıyla bir araya geldi. İller Bankası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının en önemli gündem maddesini Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi oluşturdu. Başkan Dündar'a yaşanan sıkıntıları anlatan muhtarlar, bir an önce buna çözüm bulunmasını istediler.

Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'nin en önemli ve en büyük projelerinden biri olduğunu belirten Dündar, bölgede inşaatların etap etap ihale edildiğini, ilk dört etabın devam ettiğini, inşaatların tamamlanma süresinin 550 gün olduğunu söyledi. Dündar, projenin 5. ve 6. etaplarının iptal edilen ihalelerinin ise iki etap birleştirilip tek etap halinde 12 Ağustos'ta ihale edileceğini bildirdi.

Dündar hak sahiplerinin 22 davasının bulunduğunu ve mahkeme süreçlerinin devam ettiğini belirterek, "Davalar projeyi tamamen durdurmadı belki, fakat yavaşlamasına sebep oldu. Biz hem davaların bir an önce sonuçlanması, hem de son ihale yapılarak inşaatların bir an evvel tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu proje, rantın hak sahiplerine kalması açısından benzersiz. Projenin süresinin uzamasından kaynaklanan sıkıntılar doğal olarak mağduriyete sebep oluyor, ama proje tamamlandığında herkes yaşanan sıkıntılara değeceğini görecek" dedi.

Yaşanan sıkıntıları yakından takip ettiğini söyleyen Dündar, muhtarların dile getirdiği konuları tek tek not ederek, "TOKİ yöneticileriyle bir hafta içinde bir araya geleceğiz, yaşanan sıkıntıları onlara aktaracak ve çözüm yolları arayacağız. Bölge muhtarlarıyla bu görüşmenin ardından özel olarak bir araya gelerek görüşmenin sonucunu onlarla paylaşacağız" dedi.

Dündar, şehrin merkezi bölgelerindeki 15 mahallenin muhtarını da dinledi. Muhtarların ortak talebi muhtarlık binası oldu. Bursa'da barakada hizmet vermeye çalışan 7-8 muhtarlık kaldığı, bunların da bir kısmının elektriğinin bile olmadığı öğrenildi. Merkez mahallelerin ortak sorununun bu olduğunu dile getiren muhtarlar, bu konuda Dündar'dan yardım istedi. Bir diğer ortak talep ise otopark oldu. Özellikle merkez mahallelerde yaşayanların bu konuda büyük sıkıntı çektiklerini söyleyen muhtarlar, Dündar'dan bu konuda da proje istedi. Dündar, muhtarlık binası ve otopark meselesine el atacaklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 17:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?