25
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Dündar'dan çarşıda gece mesaisi

DÜNDAR'DAN ÇARŞIDA GECE MESAİSİ

Osmangazi Belediyesi tarafından tarihi Ertaş Çarşısı'nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gece mesaisine kalan işçilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarihi çarşıya yakışan görünümün sağlanması için bölgede birçok alanda çalışma yürüttüklerini belirten Dündar, "Ertaş Çarşısı'nda 4 bin metrekare çatı temizlenerek yerine suya karşı izolasyonlu teras yapıldı. Çarşıların üst çatı örtüsü lamine ahşap konstrüksiyondan kolon ve kirişten oluşan 4 bin 700 metrekare temperli cam ile kapatıldı. Ayrıca çarşıdaki duvarlar temizlendi üzerindeki kirpi saçaklar yapıldı" dedi.

Tarihi çarşı da 3 bin 500 metrekare granit ve bazalt taşlarından oluşan zemin kaplama çalışmalarına başlandığını anlatan Dündar, bu projelerin çarşıya artı değer katacağına dikkat çekti. Han, hamam ve çarşılarıyla tanınan Bursa'da turizmi canlandırmanın bu bölgelere yatırım yapmaktan geçtiğini belirten Dündar, şimdiye kadar proje kapsamında toplam 6 milyon 500 bin lira harcandığını sözlerine ekledi.

DÜNDAR'DAN ÇARŞIDA GECE MESAİSİ
DÜNDAR'DAN ÇARŞIDA GECE MESAİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 17:37:00
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 18:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?