26
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Gençlerden teröre lanet

FACEBOOK'TA TANIŞTILAR, TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN MEYDANI DOLDURDULAR

Bursa'da sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta tanışarak toplanan gençler terörü lanetledi. Şehitlerin yoklamasını yapan gençler, ellerindeki dev Türk bayraklarıyla bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Bursa'da 'teröre lanet mitingi' grubuna katılan gençler, Osmangazi Meydanı'nda buluşarak tepkilerini dile getirdi. Muammer Batmaz isimli genç tarafından kurulan ve Türkiye'de 8 bin üyeye ulaşan grubun Bursa'daki üyeleri buluşarak terörü lanetledi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde grup adına konuşan Mehmet Haniç, kalplerinin şehitlerle birlikte attığını belirterek, "Ülkemiz son günlerde gergin ve tehlikeli bir süreçten geçmekte. Bu süreç, ülkemizdeki gündemi çabuk değiştirmekte ve toplumun büyük kesimini rahatsız etmektedir. Gerginlikler bitmeden PKK'nın şehirlerdeki kadroları bölücü başının hücresini bahane ederek sokaklarımızı birbirine katmışlardır. Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve kurmayları, sokakları yangın yerine çeviren PKK'yı daha önce yaptıkları gibi sahiplenmiş ve örgütten farklı düşünmediklerini ortaya koymuşlardır. Bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez. Bu millet, vatan için canını vermeye her zaman hazırdır. Bursa halkı olarak toplumun tüm kesimleriyle birlikte tepkimizi ortaya koyarak tek vücut olmaya devam edeceğiz" dedi.

Mitingde Nurhayat Şenmenekşe isimli bir kadın da söz alarak duygularını dile getirdi ve gençleri sağduyulu olmaya davet etti. Miting sırasında İstiklal Marşı okuyup şehitler anısına saygı duruşunda bulunan gençler, sık sık Abdullah Öcalan ve PKK aleyhine slogan attı. Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

FACEBOOK'TA TANIŞTILAR, TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN MEYDANI DOLDURDULAR
FACEBOOK'TA TANIŞTILAR, TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN MEYDANI DOLDURDULAR
FACEBOOK'TA TANIŞTILAR, TERÖRÜ LANETLEMEK İÇİN MEYDANI DOLDURDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 17:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?