22
Mayıs
2024
Çarşamba
OSMANGAZİ - BURSA

Görüntü kirliliğine son

Osmangazi'de belediye, tarihi bölgelerdeki görüntü kirliliğine son vermek için harekete geçti. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Metin Çağlar, Zabıta Müdürü Vahap Işık ile birlikte Kozahan, Pirinç Han ve Nalbantoğlu’nda yaptıkları denetimde, görünü kirliliğine yol açan işletmeleri uyardı.

Masa ve sandalye koyarak yaya yollarını kapatan işletmecilere tepki gösteren Çağlar, tarihi ve turistik mekanların güzelliğini üç bardak daha fazla çay satmak için hiçe sayanlara karşı meydanı boş bırakmayacaklarını söyledi. Kozahan’da bir unlu mamul imalathanesinde gördüğü kirlilik karşısında dehşete düşen Çağlar, şirket hakkında inceleme başlatılmasını istedi.

Dükkan önlerini işgal eden işyerlerinin bunları kaldırmamaları halinde cezai işlem uygulayacaklarını ifade eden Çağlar, rengarenk şemsiyelerin, plastik masa ve sandalyelerin kaldırılıp ahşap malzemelerin konulacağını ve düzenlemelerin uygulanmasıyla ilgili mekanları sürekli gözetim altında tutacaklarını bildirdi.

Çağlar, Nalbantoğlu’ndaki kafe ve restoranların da yol ortasına kadar yaya geçiş yolunu işgal etmesi karşısında şaşkınlığını dile getirirken, "5 metre dükkana sahip bir işletmeci, 15 metre yolu işgal ederek, hem haksız kazanç sağlıyor, hem de vatandaşların yoldan rahat geçmesini engelliyor. Nalbantoğlu’nun güzelleştirilmesi için hazırladığımız yeni projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. 350 bin YTL’lik projeyle zemindeki taşları ve oturma gruplarını değiştirerek, sokak lambalarıyla Nalbantoğlu, geceleri de ışıl ışıl olacak bir çarşı olacak" dedi.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Vahap Işık ise, kent merkezindeki seyyar satıcılara yönelik her akşaş operasyon yaptıklarını, Ünlü Cadde’de dün yapılan kontrolde 3 seyyar aracına, 100 çakmak, 50 saat ve 20 bayan çantası ve çok sayıda eşarba el konulduğunu bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 16:24:53
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 12:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?