24
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

İş yerleri mercek altına alındı

OSMANGAZİ'YE CHEK-UP

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki iş yerleri mercek altına alındı.

Osmangazi Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü, Mali İşler ve Sağlık İşleri Müdürlüğü memurlarından oluşturulan ekiplerle ilçe genelindeki 26 bin iş yerinde inceleme başlattı. Başlatılan bu kapsamlı çalışmayla kayıt dışı çalışan, standartlara uymadığı için tabela kirliğine sebebiyet veren ve tabela vergisini ödemeyen, sağlık açısından standartlara uymayan iş yerlerinin tespit edilmesi hedefleniyor.

Şu ana kadar 5 bin 200 iş yerinde yapılan incelemelerde 1 bin 648 iş yerinin ruhsatının olmadığı ya da ruhsat şartlarını yitirdiği tespit edildi. Çarşı bölgesi, santral garaj ve demir yolu altındaki mahallelerde de tabela kirliliğinin yoğunlaştığı ve ciddi vergi kayıplarının yaşandığı tespit edildi. Sağlık açısından standartlara uymayan iş yerlerine de eksiklerini tamamlamaları için mühlet verildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başlatılan bu kapsamlı çalışmayla ciddi bir envanter elde edeceklerini söyledi. Dündar, "Sorumlu olduğumuz alanlarla ilgili ilçeye chek-up uyguluyoruz. İlk etapta amacımız 26 bin iş yerimizle ilgili durum tespitinde bulunmak. Esnafımıza kayıt dışı çalışmaması için, tabela vergisini ödemesi ve standartlara uyması için, iş yerlerinin sağlık açısından eksikliklerini gidermesi ve yasal süreler içinde gerekenleri yapmaları için uyarılarda bulunuyoruz. Amacımız kanunlara, kurallara ve hukuka uygun şekilde çalışmalarını sağlamak" dedi.

SEYYAR SATICIYA YÖNELİK HAZIRLIK VAR

Dündar, kayıtlı iş yerlerine yönelik bu çalışmanın yanı sıra seyyar satıcılara dönük ciddi bir çalışmanın hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte gerçekleştirilecek olan ortak çalışmanın önümüzdeki günlerde başlatılacağını ifade eden Dündar, "Osmangazi'de topyekun bir seferberlik başlatıyoruz" diye konuştu.

İlçeyi Demirtaş, Emek, Hürriyet, Soğanlı, Gülbahçe, Muradiye ve Çarşı bölgesi olmak üzere 7 ayrı bölgeye ayıran ekipler, mahalle mahalle, sokak sokak incelemelerini sürdürüyor. Ekipler, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler ve Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarından oluşuyor. Çalışmanın yaklaşık bir yıl sürmesi planlanıyor.

OSMANGAZİ'YE CHEK-UP
OSMANGAZİ'YE CHEK-UP
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 13:42:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?