19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Kentsel dönüşüme ağırlık verecek

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı'nda gelecek dönemde yeni düzenlemeler yapacaklarını ve kentsel dönüşüme ağırlık vereceklerini söyledi.

AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, projelerini anlatmaya devam ediyor.

Bursa'nın her yönüyle farklı bir şehir olduğunu ifade eden Altepe, "Biz kendi imkanlarımıza göre bugüne kadar kaynakları tam olarak kullanamamışız. Geçen 5 yılda Osmangazi Belediyesi olarak 750 inşaat yaptık. 5 yılda 602 bina kamulaştırdık. Birçok projeyi hayata geçirdik. İlçe belediyesi olarak az parayla birçok çalışmaya imza attık. Biz yapacağımız işleri Bursalılar'la tartışmak istiyoruz. Herkesin görüşünü almalıyız. Kent Meydanı projesi ortada. Farklı şeyler söylendi. Projeler ortaya kondu, ama inşaat olunca alış veriş merkezi oldu ve tepki aldı. Artık orada yeni düzenlemeler iyi düşünülmeli. Kent Meydanı'ndaki AVM ile Osmangazi Belediyesi arası düzenlenecek. Orada önemli bir alan var. Güzelleşmesi için iyi düşünülmeli. Alışveriş merkezi, valilik, belediye, özel idare arası iyi değerlendirmeli. Oraya para harcamak gerekecek. Kentin meydanı ve en güzel yeri olmalı. Şehre katkı yapacak en güzel proje hayata geçirilmeli. Buranın değerinin artması şehrin değerini artıracaktır" dedi.

Kentsel dönüşümlere çok önem verdiklerini ifade eden Altepe, "Doğanbey'de insaatlar başladı. Bursa'nın yaşanabilir hale gelmesi için kentsel dönüşümler önemli. Doğanbey belirli bir mesafe alınsın ki diğer semtlere de örnek olsun. Tabakhaneler, Emirsultan, Yalova yolu gelecek dönemde yapılacak projeler arasında" diye konuştu.

Ulaşım projelerini de bir bir sıralayan Altepe, Bursa'nın sanayi anlamında da her türlü imkana sahip olduğunu ifade ederek, " Bursa'da har türlü imkan var. Kendi vagonlarımızı ve tramvaylarımızı biz yapmalıyız ve her yeri ulaşımda kolaylıkla tanıştırmalıyız. Böylece kendi ulaşım maliyetimizi de düşüreceğiz. Dünyaya bile vagon ve tramvay satabiliriz" diye kaydetti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 12:48:23
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 13:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?