25
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Kurban kesim yerleri temizleniyor

OSMANGAZİ'DE KURBAN KESİM YERLERİ TEMİZLENİYOR

Osmangazi Belediyesi, kurban kesim yerlerini temizliyor.

Kurban bayramında vatandaşa yedi farklı noktada hizmet veren Osmangazi Belediyesi, insan sağlığı için büyük tehdit oluşturan kurban atıklarıyla ilgili çalışmalara ara vermeden başladı. Hijyen konusunun önemine dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kurban kesim yerlerinde vatandaşı mağdur etmeden temizliğe başlandığını belirtti.

Ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığına dikkat çeken Dündar, “Güzel bir bayram geçirdik, ancak kurbandan geriye kalan atıkların bir an önce temizlenip o bölgelerde hijyenin sağlanması gerekiyor” dedi.

Dündar, iki gün içinde kesim yerlerinde çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Temizlik, fen veteriner müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda kesim sırasında çıkan atıklar toplanmaya başlandı. Bayram boyunca sıkı kontrollerin yapıldığı alanlarda kesimlerin sona erdiği, üçüncü günden itibaren de topyekun bir temizlik başlatıldığı bildirildi. Çalışmalar öncelikle Soğanlı ve Yunuseli gibi okullara yakın kesim noktalarında yoğunlaştırdı. Sadece kesim alanları değil okulların bahçeleri de ilaçlanarak dezenfekte edilecek.

5 iş makinesi, 8 kamyon ve onlarca personel ile pazar ve kesim bölgelerinde hazır bulunan ekipler, ilk olarak atıkları iş makineleri ile konteynırlara yükledi. Araçların giremediği noktaları ise Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri temizledi. Atıkların temizlenmesinden sonra Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce kesim yerleri dezenfekte edilecek.

OSMANGAZİ'DE KURBAN KESİM YERLERİ TEMİZLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2010 Perşembe 12:09:03
Güncelleme :18 Kasım 2010 Perşembe 12:51:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?