26
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Mürseller Köyü sulama göleti istiyor

KÖYLÜLER SU PROBLEMİ İÇİN ÇÖZÜM İSTİYOR

Bursa Valisi Şahabettin Harput Mürseller ve Yiğitali Köyü'nü ziyaret etti. Mürseller Köyü sakinleri su sıkıntısı çektiklerini belirterek, sulama göleti kurulması için çalışma başlatılmasını istedi.

Vali Şahabettin Harput, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan ve Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ile birlikte Osmangazi ilçesine bağlı Mürseller Köyü'ne ziyarette bulundu. Köyün girişinde Köy Muhtarı Mustafa Kozan ile köy halkı tarafından karşılanan Vali Harput, köylülerle samimi bir havada sohbet etti. Köy Muhtarı Mustafa Kozan, su sıkıntısı çektiklerini ve arazilerinin büyük bir kısmının sulanamadığını Vali Harput'a bildirdi. Topraklardan yeterince istifade edemeyen köylüler, bir sulama göleti yapılması için çalışma başlatılmasını istedi.

Köylülerin sıkıntılarını dinleyen Harput, " Bu köy Osmanlı Devleti'ni kuran yerleşim yerlerinden biri. Bunun en büyük delili de burada kabri bulunan 1. Murat Hüdavendigar'ın karakol komutanı olan Mürsel Paşadır. Böyle bir zatın torunları olduğunuz için sizleri kutluyorum. Sizler vatanına milletine bağlı, işinde gücünde kişiler olarak her zaman devletimizin yanında oldunuz. Devletimiz de sizin yanınızda olacaktır. Sulama gölet isteğiniz için inceleme yaptıracağım. Özel İdare Genel Sekreterimiz burada gerekli incelemeyi yapacaklar. Yer ve şartlar uygunsa niçin bu iş olmasın. Biz zaten bir çok köyümüze fidan desteğinde bulunuyoruz" dedi.

Mürsel Paşa'nın kabrini ziyaret ettikten sonra köylülere veda ederek, Mürseller Köyü'nden ayrılan Harput, dönüşte yol üzerinde bulunan Yiğitali Köyü'ne de uğrayarak vatandaşlarla bir müddet sohbet etti.

KÖYLÜLER SU PROBLEMİ İÇİN ÇÖZÜM İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 12:13:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 12:57:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?