26
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi 55 ülkeye tanıtıldı

OSMANGAZİ 55 ÜLKEYE TANITILDI

Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin Türkiye’deki 3 üyesinden biri olan Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasa yönelik çalışmaları, birliğin 3 ayda bir çıkardığı bültenin kapak konusu oldu.

Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları birliğe üye 55 ülkenin gündemine girdi. Halen başkanlığını Japonya’nın Kyoto şehrinin yaptığı Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin Türkiye’de İstanbul ve Konya’dan sonra üçüncü üyesi Osmangazi Belediyesi oldu. 1994 yılında kurulan Dünya Tarihi Kentler Birliği'ne, tarihi geçmişi olan, tarihi mirasın dünya turizmine kazandırılması noktasında önemli çalışmalar yapan ve bu alanda uluslararası tecrübeye sahip belediyeler üye olabiliyor. 55 ülkeden 84 tarihi kent belediyesinin üyesi olduğu Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 3 ayda bir çıkarılan bülteni, başarılarıyla adından söz ettiren şehirleri dosya konusu olarak işliyor.

Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin son bülteninde Osmangazi Belediyesi’nin tarihi kültürel mirası koruma politikası, restorasyon çalışmalarından örnekler, şehir planlaması ile tarihi ve kültürel miras çalışmaları yer alıyor.

OSMANGAZİ 55 ÜLKEYE TANITILDI
OSMANGAZİ 55 ÜLKEYE TANITILDI
OSMANGAZİ 55 ÜLKEYE TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 12:11:01
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 12:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?