20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi eski belediye başkanı yargı önünde

Bursa'nın Küplüpınar Mahallesi'nde ruhsatsız bir yıkama yağlama istasyonu hakkındaki yıkım kararını uygulamadığı iddia edilen Osmangazi Belediyesi eski Başkanı Hilmi Şensoy yargılanıyor.
3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3'er yıla kadar hapisleri talep edilen Hilmi Şensoy ile Başkan Yardımcısı Şaziye Sezginer, İmar Müdürü Ayfer Gürel ve İmar İşleri Yapı Kontrol eski sorumlusu İsmet Alkaya, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Önceki duruşmada ifade veren Rafet Türker ile Sezai Özokutanoğlu ise duruşmaya gelmedi.
Şensoy, "Biz göreve geldiğimiz günden itibaren kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için çalıştık. Dava konusu bu iş yeri bizden önceki dönemde kaçak olarak yapılmış. Burayı yıkmak için birçok defa girişimde bulunduk. Fakat iş yeri sahibi yürütmeyi durdurma kararı aldığı için yıkamadık. İşlerin yoğunluğundan dolayı da yıkım gecikmiş olabilir. Bizim görevimizi ihmal etmemiz söz konusu değil. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Diğer sanıklar da, haklarındaki iddiaları yalanlayarak, suçsuz olduklarını söyledi.
Müşteki Musa Ekinci ise Adem Nalbantoğlu'na ait ruhsatsız yıkama yağlama istasyonu hakkındaki yıkım kararının yerine getirilmediğini ileri sürdü. Ekinci, 1998 yılından beri belediye ekiplerinin bu iş yerinde göstermelik bir yıkım yaptıklarını kaydederek, "Bu davanın açılmasından sonra alelacele olay yerine gelen ekipler, işyerini yıktılar" diye konuştu.
Mahkeme, belediyenin yıkım programının istenmesine karar vererek, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi
iha-bursa
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 16:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?