18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi görücüye çıktı

 

Yurt içindeki bir çok fuara katılarak Bursa’yı ve Osmangazi’yi tanıtan Osmangazi Belediyesi, şimdi de Ankara’da düzenlenen üç ayrı fuara birden iştirak etti.

24 Mart’ta Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan "Uluslararası Yerel Yönetimler Zirvesi", "Uluslararası Belediye ve Belediye Ekipmanları Fuarı" ve "Uluslararası Çevre Teknolojileri ve Geri Dönüşüm Fuarı"na" katılan Osmangazi Belediyesi, özellikle e-belediyecilik uygulamalarını tanıttı. Fuarlara, Osmangazi Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 50 belediye ile 100 civarında özel firma katıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, mahalli idarelerin kamusal alandaki idari yetkilerinin her geçen gün artmasının, bir çok üretim sektörünü belediyelerle iş yapmaya yönelttiğine dikkat çekti. Ülkemizde de mahalli yönetimlerin daha yetkili duruma geldiğini söyleyen Altepe, "Bu durum, gerek kamu kuruluşlarının kendi aralarındaki, gerekse özel kuruluşlarla kamu kuruluşları arasındaki ilişkiye yeni bir boyut getirmiştir. Bu tür fuarlar, yerel yönetimler arasında ortak proje geliştirme, işbirliği, bilgi ve teknoloji alışverişi gibi alanlarda birliktelikler sağlarken, kültür ve tecrübelerin paylaşıldığı bir ortam sağlıyor" dedi.

 Fuara katılan kurum ve kuruluşlara, Osmangazi Belediyesi’nin e-belediyecilik uygulamaları ile tarihi mirasın korunmasına dönük projeleri tanıtma imkanı bulduklarını anlatan Başkan Altepe, Bursa’yı ve Osmangazi’yi tanıtıcı organizasyonlara katılmaya devam edeceklerini söyledi. 24 Mart Perşembe günü açılan ve yurt içinin yanı sıra Polonya, Bosna, Arnavutluk, Fransa ve Kıbrıs gibi pek çok ülkeden ziyaretçilerin izlediği fuar pazar günü sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 16:00:06
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 16:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?