17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi 'örnek mahalle' projesi start aldı

Osmangazi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, ’örnek mahalle’ projesiyle son 50 yılda inşaat sektöründe yaşanan kontrolsüz büyüme ve yapı estetiğinin ikinci plana atılmasının oluşturduğu görsel kirliliği ortadan kaldırmayı planladıklarını söyledi. Osmangazi Yerel Gündem 21’in (OSYEG) desteğiyle yapacakları çalışmaya İstiklal Mahallesi’nden başlayacaklarını belirten Karadağ, bu kapsamda vatandaşların da katılımıyla örnek mahalle oluşturacaklarını kaydetti.
Karadağ, örnek mahalle çalışmasının kentsel tasarım ilkeleri doğrultusunda ele alınacağını anlatarak, "Sokaklardaki evlerin cepelerinden kapı girişlerine, posta kutularından elektrik ve su numara tabelalarına kadar her şey yenilenecek. Ayrıca sokaklardaki ilan reklam tabelaları ile tüm tanıtım panoları da standart hale getirilecek. Yapı sahiplerinin desteğiyle gerçekleştirilecek örnek mahalle çalışması daha sonra Hürriyet’in diğer cadde ve sokaklarına ardından da Osmangazi’deki diğer mahallelere yayılacak" dedi.


Karadağ, çalışmada öncelik sırasını mahalle sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda ele alacaklarını ifade ederek, "Benzer çalışmanın mahallelerine yapılmasını isteyen diğer vatandaşlara da aynı hizmeti vereceğiz. Böylece Osmangazi’de, ana arterlerden başlayarak iç kesimlere kadar tüm cadde ve sokaklar güzel bir görünüme kavuşacak. Unutmayalım evlerin içi sizin, dışı hepimizin." diye konuştu.


Projenin ilk yapılacağı İstiklal Mahallesi’nde incelemelerde bulunan Karadağ, kentlerin insan yığınlarının yaşadığı alanlar olarak değil, toplumun iktisadi, sosyal ve kültürel hayatında, davranış biçimleri ile düşünceleri üzerinde doğrudan etkisi olan bir unsur olarak gördüklerini belirtti. Karadağ, Bursa’nın evrensel düzeyde taşıdığı tarihi, kültürel, doğal değerlere sahip çıkarak, Osmangazi’nin her yanını ’örnek mahalle’ yapmaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

iha-osmangazi
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 20:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?