2
Haziran
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi’de Rumeli rüzgarı esti

OSMANGAZİ’DE RUMELİ RÜZGARI ESTİ

Osmangazi Belediyesi Nev-Eda Topluluğu ve Kosovalı sanatçı Suzan Kardeş’in sahne aldığı “Rumeli Gecesi” Bursalıları coşturdu.

Osmangazi Belediyesi Türk Müziği Topluluğu Nev- Eda ve Türkiye’de Balkan şarkılarını en iyi yorumlayan seslerden biri olan Suzan Kardeş, Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Rumeli Gecesi” ile dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Ses ve saz sanatçısı kadınların oluşturduğu “Nev-Eda”'nın her ay verdiği konsere bu ay da Rumeli türküleri damgasını vurdu. Geceye Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Vali Yardımcısı Selman Yenigün, meclis üyeleri ile çok sayıda Bursalı katıldı.

Rumeli şarkılarını seslendiren topluluğa, Beşiktaş Kültür Merkezi'nin saç ve makyaj çalışmalarını yürüten “Komedi Dükkanı” adlı televizyon programının da makyözlüğünü yapan Kosovalı ses sanatçısı Suzan Kardeş eşlik etti. Osmangazi Gösteri Sanatları Topluluğu da Balkan yöresinin halk danslarıyla geceye renk kattı.

Konserin birinci bölümünde Nev-Eda, ikinci bölümde ise geleneksel kostümüyle dikkat çeken Suzan Kardeş sahne aldı. Makedonca, Boşnakça ve Arnavutça şarkılarla salonu coşturan Suzan Kardeş, “Bugün Balkanlardan Bursa’ya doğru bir rüzgar estiriyoruz” dedi. Dans etmek için ayakkabılarını da çıkaran Kardeş, Türkiye’nin dört bir yanından seslendirdiği şarkılarla büyük alkış aldı. Kardeş, Atatürk için Selanik türküsünü de söyledi.

Başkan Dündar gibi Balkan kökenli olan Suzan Kardeş, Dündar’ı makamında ziyaret ederek imzalı albümünü hediye etti.

OSMANGAZİ’DE RUMELİ RÜZGARI ESTİ
OSMANGAZİ’DE RUMELİ RÜZGARI ESTİ
OSMANGAZİ’DE RUMELİ RÜZGARI ESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 13:02:04
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 18:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?