17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi'de savaş gibi yıkım

Seçimlerden bu yana kaçak binalar göz açtırmayan Osmangazi Belediyesi ekipleri, bugün yine iş başındaydı. Bağlarbaşı’nda 2, Hamitler’de ise 11 kaçak inşaat yerle bir edildi. Hamitler Akit Sokağı’nda Ekrem Kaya’nın temel safhasındaki evinin yıkımı sırasında olaylar çıktı. Ayaklanan mahalle sakinleri belediye ekiplerini taş yağmuruna tuttu. Görevliler nereye kaçacaklarını şaşırırken, bir polis memuru elinden yaralandı.

Kaya ise taş atan komşularına, "Benim evim yıkılıyor. Size ne oluyor" diye çıkıştı. Bir odada 5 kişi kaldıklarını anlatan Kaya, henüz temelini attığı inşaatın yıkılması üzerine bayıldı. Acılı adama 112 ekipleri müdahale etti.

Ekipler daha sonra Bağlarbaşı’nda Akça Sokağı’na geçti. Burada vatandaşlar yıkımı engellemek için kamyonlarla barikat kurdu. Ancak araçları çeken ekipler, Fadıl Şengül’e ait inşaatı yıkmaya başladı. Buna öfkelenen mahalle sakinleri, görevlileri taş yağmuruna tuttu. Gerginliğin ardından yıkım tamamlandı.

Öte yandan, kendi evlerinin de yıkılacağını zanneden 13 yaşındaki Ayşe Solcan göz yaşlarına boğuldu. Polis ve gazetecilerin teselli ettiği kız, kendi evlerinin yıkılmayacağını öğrenince çantasını alıp okula gitti.

Diğer sokaklardaki yıkımlarda da gözyaşları sel olup akarken, 2 kadın bayıldı. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

iha-osmangazi
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 16:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?