22
Mayıs
2024
Çarşamba
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi'de yarışma heyecanı

Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 13. Halk Oyunları Yarışması’na katılacağı bildirildi.

Yarışma, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde 9-10 Nisan 2005 tarihlerinde yapılacak. 3 aydır bu yarışmalara hazırlanan Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu, Bursa, Fethiye ve Kosova Türk yöresi oyunlarıyla ilk 10 arasında yer alarak finale kalabilmeyi hedefliyor.

smangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Gösteri Sanatları Topluluğu’nun bu önemli organizasyonda mücadele edecek olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Topluluktan çok umutlu olduklarını belirten Altepe, "Türkiye’nin alanında en prestijli yarışması olan bu organizasyonda Osmangazi’yi temsil edecek olan ekibimize başarılar diliyorum" dedi.
Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu, yarışmaya günde 4 saat prova yaparak hazırlanıyor. Genel Sanat Yönetmeni Erdinç Ertüzün, "Yeni bir topluluk olmasına rağmen ekibime güveniyorum. Yarışmada Osmangazi’yi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Bursa’ya mutlaka bir ödülle dönmeyi hedefliyoruz" dedi.

Bu yarışmada dereceye girecek ekipler Türkiye’yi yurt dışında temsil edeceğini söyleyen Ertüzün, bu açıdan yarışmanın daha büyük önem taşıdığını belirtti. Bu yarışmada elde edilecek başarı, topluluğun gelecekteki başarıları açısından da önem taşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 23:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?