24
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi'ye toplu konut müjdesi

Bursa’nın en büyük merkez ilçesi Osmangazi’de belediyenin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle konut yapacağı bildirildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında TOKİ işbirliğiyle yapmayı planladıkları konutlarla alakalı bilgi verdi. Altepe, TOKİ yetkilileri ile yarın Bursa’da ilk görüşmeyi yapacaklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Osmangazi’ye toplu konut kazandırmak için çalışıyorduk. Yunuseli’nde 110 dönümlük toplu konut arazisini TOKİ yetkililerine göstereceğiz. Burada 400 konut yapılmasını planlıyoruz. Ayrıca toplu konuta uygun diğer bazı mahalleleri de belirledik. Bun mahalleleri de TOKİ yetkililerine göstereceğiz. Yerleri gösterdikten sonra Ankara’da TOKİ’de yapılacak ikinci toplantıda konut sayısını görüşeceğiz" dedi.

Altepe, TOKİ’nin yapacağı toplu konutların başlamasıyla Osmangazi’de planladıkları sağlıklaştırma projeleriyle kaçak yapılaşmanın biteceğini söyledi. Altepe, toplantıda tarihi ve kültürel mirası yaşatma projesi kapsamında Gökdere Medresesi’nin sahibinden tapusunu aldıklarını ve bu konudaki çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi. Altepe ayrıca Yalova Yolu’ndaki müzik hollerin verilen 6 aylık izin süresinin uzatılmayacağını bildirdi.

Yeni kanunla kurulan 5 kişilik denetim komisyonuna AK Parti’den Vasim Tosun, Muhsin Özlükurt, Muzaffer Karadeniz ve Şükrü Dursun ile CHP’den Rafet Canbaz oy birliğiyle seçildi. Bu arada yeni kanun kapsamında artırılan encümen üyeliğine ise Muttalip Alemdar getirildi. Diğer taraftan yeni çıkan kanunla her ay yapılma zorunluluğunun getirilmesinin ardından meclisin her ayın ilk pazartesi günü toplanması kararlaştırıldı. Meclisin ağustos ayında ise tatile girmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti’li meclis üyesi Semih Pala, Osmangazi Belediyesi’nde yapılan çalışmaları överken, "Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken bir çok sıkıntıyı Osmangazi çözümlüyor. Bu konuda Belediye Başkanı Altepe ile çalışma arkadaşlarını ve meclis üyelerini tebrik ederim" diye konuştu.
Öte yandan meclis toplantısı öncesinde Güneydoğu Asya’daki deprem ve tsunami felaketinde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 19:53:32
Güncelleme :7 Ocak 2005 Cuma 19:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?