18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Osmangazi'ye yeni otopark

OSMANGAZİ'YE YENİ OTOPARK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İntizam Otoparkı'nda başlatılan inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Ağustos ayı içinde uygulama ihalesi gerçekleştirilen projede kuyu temelleri için kazılar yapılıyor. Yaklaşık 14 metre derinliğinde toplam 27 adet kazılacak olan kuyu temellerinin 15 tanesi tamamlanmış durumda. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Dündar, önümüzdeki günlerde İntizam Otoparkı için temel atma töreni düzenleyeceklerini belirtti.

Projenin tamamlandığında bölgede ciddi bir rahatlamaya sebep olacağını söyleyen Dündar, "Otoparklar öncelikli yatırımlarımızın başında geliyor. Hedefimiz 5 yılda 5 büyük otoparkı şehrimize kazandırmak. Bunun ilk adımını İntizam Otoparkı'yla gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.

İntizam Otoparkı için bölgede 19 parselde 3 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı. Kamulaştırmayla elde edilen toplam 2 bin metrekarelik alanda uygulanan ve bölgeye soluk aldıracak olan modern projenin inşaatı da 3 milyon 300 bin TL'ye mal olacak. 6 mahallenin yararlanacağı bu dev projenin toplam maliyeti ise yaklaşık 6 milyon 500 bin TL olacak.

Yerin altında 3 kat otopark, üstünde ise yeşil alan düzenlemesini içeren proje yapısı itibariyle örnek bir çalışma. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Dündar, "Burada proje için 19 parsel kamulaştırıldı. Yaklaşık 3 milyon TL ödendi. İnşaatı için de 3 milyon 300 bin TL harcanacak. Bu dev projeden Ahmet Paşa, Selimiye, Çırpan, Altıparmak, Hocahasan ve İntizam Mahalleleri yararlanacak" diye konuştu.

Bitişik nizam mahallelerdeki sıkışık yapılaşma yüzünden bu tür projeleri hayata geçirmenin çok sıkıntılı olduğunu ifade eden Dündar, bu durumun yapılacak hizmetin maliyetini iki üç kat artırdığına dikkat çekti.

Yerin altına üç kat olarak inşa edilecek İntizam Otoparkı'nda kuzey ve güney yönünde giriş ve çıkışlar yer alacak. Yangın algılama, yangın söndürme ve havalandırma sistemleriyle modern bir sisteme sahip olacak otoparkta yıkama yağlama hizmeti de verilecek. Yaklaşık 200 araçlık kapasitesiyle bölgeye soluk aldıracak olan otoparkın üstünde yer alacak park alanında basket sahaları, yürüyüş yolu, spor aletleri, çocuk oyun grupları ve kafeterya yer alacak. İnşaatın kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.

OSMANGAZİ'YE YENİ OTOPARK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 16:52:00
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 20:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?