24
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Pakistan'a yardım eli

OSMANGAZİ'DEN PAKİSTAN'A YARDIM

Osmangazi Belediyesi ile Yaymacılar ve Benzerleri Odası'na bağlı esnaf, Pakistan'da yaşanan sel felaketi sebebiyle bölge halkına giysi yardımında bulundu.

Pakistan'da yaşanan insanlık dramına seyirci kalmayan Türkiye'den, bölgeye yardım yağarken felaket sonrası yaşam mücadelesi veren Pakistan halkına bir destekte Osmangazi Belediyesi ile Yaymacılar ve Benzerleri Odası'ndan geldi. Kapalı çarşı alt katında 175 gönüllü esnafın desteğiyle hazırlanan 250 adet yardım paketi Osmangazi Belediyesi'nin desteğiyle Pakistan'a ulaştırılmak üzere yola çıktı. Paketlerde çocuk giysisi başta olmak üzere ayakkabı, iç çamaşırı, havlu ve çorap gibi temel ihtiyaçlar yer aldı. Yardıma gönüllü katkı koyan çarşı esnafıyla sevkiyat öncesi bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, esnafa gösterdiği hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Pakistan'da yaşanan felaketten duyduğu üzüntüyü dile getiren Dündar, "Yaşam savaşı veren Pakistan halkına bir nebzede olsa faydamız olacaksa ne mutlu bize" diye konuştu. Pakistan'a gidecek olan paketleri inceleyen Dündar "Milyonlarca insan açlık, hastalık ve sefaletle mücadele ederken bizlerin bu duruma kayıtsız elbette ki kalması mümkün değil. Umuyoruz yardımlarımız oradaki insanların yüzlerini bir nebzede olsa güldürür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 13:41:01
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 14:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?