18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Restoranlara gece baskını

Osmangazi Belediyesi zabıta ekipleri, daha önce ruhsatsız oldukları için mühürlenmelerine rağmen yeniden faaliyet gösteren restoranlara dün gece baskın düzenledi.

Osmangazi zabıtası, Uludağ ve Merinos polis karakolları ekipleriyle, dün gece 17 restoran ve gece kulübüne baskın yaptı.

Bazı işyerlerinin zaten kapalı olduğu tespit edilirken, mühür fekhi yaparak faaliyetini devam ettiren Mehtaplı Geceler, Dostların Yeri, Star, Çağla, Cem 2 ve Kızılırmak adlı restoranlar, polisin yardımıyla tekrar kapatıldı. Bazı iş yerlerinin mühürleme işleminin hemen ardından tekrar mühür fekhi yaparak çalışmaya devam ettiği görüldü. Ekipler, bunun üzerine bu restoranları boşaltarak tekrar mühürledi.

Yalova yolundaki toplam 22 dükkandan 3’ü, belediyenin tahliye talebine uymuş ve daha önce faaliyetini durdurmuştu. Restoranlardan ikisinin ruhsatı iade edilirken, kalan 17 restorandan 10 tanesinin dün akşam kapalı olduğu görüldü. Dün geceki kontrollerde mühürlenen işyerlerinin sahipleri, görevlilere tepki gösterdi. Restoran sahipleri, "Toplu olarak taşınmamız istenen yerin bedelini ödeyebilmemiz mümkün değil. Burada çalışmaya devam etmek istiyoruz" dedi.

Çalışma ruhsatı olmadığı için haklarında kapatma kararı bulunan 17 restoranın, bugüne kadar toplam 52 kez mühür fekhi yaptığı öğrenildi. Kapalı olduğu için boşaltılamayan restoranlar için tekrar operasyon yapmayı planlayan Osmangazi Belediyesi, inşaat ruhsatı olmayan restoranları yıkmaya hazırlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 14:43:56
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 14:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?