19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANGAZİ - BURSA

Seyyara cincırlı çözüm

ZABITALAR SEYYARLARI CİNCIRLA KOVALAYACAK

Bursa'da bir ilke imza atan Osmangazi Belediyesi, seyyarla mücadelede cincırlı (ginger) zabıta dönemini başlatıyor.

Osmangazi'de zabıta araçlarının giremediği dar caddelere bundan sonra cincırlı zabıta ekipleri müdahale edecek. Osmangazi Belediyesi'nin merkez ilçe olması sebebiyle nüfusun yoğun olduğu dar caddelere zabıta araçlarının giremediğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, buna çare olarak Osmangazi'de cincırlı zabıta dönemini başlattı. Osmangazi Zabıta Müdürlüğü'nde yeni bir yapılanmaya girdiklerinin altını çizen Dündar, geçtiğimiz aylarda açılan zabıta hizmet binasının ardından, araçları da yenileyeceklerini söyledi.

Seyyarla mücadelede cincırlı zabıta döneminin başladığını belirten Başkan Dündar, cincırı test etmeyi de ihmal etmedi. Bu sistemle beraber zabıtanın kalabalık ve dar caddelerde daha hızlı hareket edeceğini vurgulayan Dündar, cincır uygulamasının büyük şehirlerde, özellikle İstanbul'da uygulandığını belirtti.

Cincırlı zabıta ekiplerinin çarşı bölgesinde görev yapacağını söyleyen Dündar "Bursa'da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Zabıtamız cincır adı verilen araçları kullanacak, böylece hem zabıtanın imajı yenilenecek, hem de seyyarla mücadele gücü artacak" diye konuştu.

Zabıta Müdürlüğü'ne 13 tane daha araç alınacağını, bu araçların ihalesinin ise yapıldığını hatırlatan Dündar, "Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün bütün ekipmanları yenilenerek, zabıtamızın daha seri hareket etmesini sağlayacağız. Hedefimiz, vatandaşla iç içe olan ve vatandaşın güvenliğini, sağlığını korumak için çalışan zabıtamızın daha verimli çalışmasını sağlamak" dedi.

ZABITALAR SEYYARLARI CİNCIRLA KOVALAYACAK
ZABITALAR SEYYARLARI CİNCIRLA KOVALAYACAK
ZABITALAR SEYYARLARI CİNCIRLA KOVALAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 16:15:02
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 01:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?