18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Sofya'dan Bursa'ya kardeşlik köprüsü

SOFYA’DAN OSMANGAZİ’YE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’nın Triaditsa Belediye Başkanı Eftim Eftimov ve Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evgani Vasilev, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Osmangazi Belediyesi’nin Kırcaali Belediyesi ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı diğer belediyelerle kurduğu sıcak ilişkileri yakından takip ettiklerini belirten Triaditsa Belediye Başkanı Eftim Eftimov, Osmangazi Belediyesi’yle aynı yakın münasebetleri kendilerinin de kurmak istediklerini ifade etti. Eftimov, Osmangazi Belediyesi’yle kardeş belediye olabileceklerini, böylece ikili ilişkileri daha da geliştirebileceklerini belirtti. Eftimov, ortak projelerle Avrupa Birliği Fonlarından yararlanabileceklerini söyleyerek, Osmangazi Belediyesi’yle proje ortağı olmak istediklerini söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kendisinin Yunanistan, eşinin ise Bulgaristan göçmeni olduğunu hatırlatarak, zaten iki ülke arasında bir dostluk köprüsünün kurulu olduğunu ifade etti. Dündar, ikili ilişkileri daha da ilerletmek istediklerini söyleyerek, ortak proje geliştirmek konusuna sıcak baktıkların belirtti. Konuk başkan, Dündar’a şehrini temsilen kitaplar ve plaketlerden oluşan çeşitli hediyeler verdi. Başkan Eftimov, Dündar’a mutlaka Sofya’ya beklediklerini ifade etti.

SOFYA’DAN OSMANGAZİ’YE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 14:34:03
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 23:44:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?