18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANGAZİ - BURSA

Tabakhaneler'i boşaltmıyorlar

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin çehresini değiştirecek olan Tabakhaneler’deki kentsel dönüşüm planının hayata geçirilmesi için mülk sahiplerini son kez uyardı.

Altepe, Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu’nda Tabakhaneler bölgesindeki hisse sahiplerinin de katıldığı toplantıda, Bursa’nın yaklaşık 25 yılı aşkın bir süredir gündeminde olan tabakhanelerin şehir dışına taşınması projesinde arsa sahiplerinin meseleye ilgisiz kaldığını söyledi.

Altepe, kentsel dönüşüm planının bir an önce hayata geçirilebilmesi için bölgede arsası bulunan vatandaşlara izaleyi suyu davası açıldığını belirterek, "Yeni plan çerçevesinde parsel sahipleri ile karşılıklı anlaşmak istiyoruz. Bu olmadığı taktirde arsaların satışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Ticaret ağırlıklı bir cazibe merkezinin yapılacağı dericiler bölgesinde, esnafın taşınmak için gayret göstermediğini belirten Altepe, "Dericiler bölgesinde bir ilerleme göremiyoruz. Şu anda dericilerin faaliyet gösterdiği alan, kentin merkezinde kalmaktadır.

Dericilerin şehir dışına çıkarılması yönündeki çalışmalar da ağır bir şekilde ilerlemektedir. Biz söz konusu bölge için hazırlanan kentsel dönüşüm planını bir an önce hayata geçirmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Y

eni plana göre bölgenin yüzde 53’ü olan 69 bin 852 metrekarelik alan konut ve ticaret sahası olacak. Bölgenin yüzde 43’lük kısmı olan 29 bin 766 metrekare ise yeşil alan olacak. Mülk sahiplerinden veya girişimcilerden gelecek talep doğrultusunda, bölgenin cazibe merkezi olması için gerekli değişiklikleri yapmaya da açığız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 17:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?