31
Mayıs
2024
Cuma
OSMANGAZİ - BURSA

Teyzesinin bileziklerini gasp etti

Bursa'da teyzesini uyurken yumrukla darp edip bayılttıktan sonra bileziklerini ve parasını gasp ettiği iddia edilen garson, kiraladığı otomobille tur atarken polis tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Atıcılar Mahallesi Ateş Sokak'ta meydana gelen olayda Haşimişcan Caddesi üzerindeki bir gazinoda garsonluk yaptığı ve uzun süredir geçim sıkıntığı çektiği öğrenilen H.O. (22) sabaha karşı teyzesi Y.Ö'nün (58) oturduğu evin sokak kapısının penceresini açıp içeriye girdi. Teyzesi uyurken odasına giren zanlı H.O., Y.Ö'nün yüzüne ve kafasına yumrukla vurup öldüresiye darp etti. Talihsiz bayan uykusunda bayıldı. Bayılan teyzesinin kolundan 3 adet bileziğini boynundan da altın zincirini alan zanlı kaçtı. Kendine geldiğinde durumu farkeden Y.Ö, polisi arayarak haber verdi. Ancak Y.Ö. polise kendisini bu hale getiren şahsı hiç görmediğini söyledi. Y.Ö'nün ifadesini alan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla alakalı soruşturma başlattı. Bu arada, zanlı H.O., teyzesiyle aynı sokaktaki evlerine giderek annesi A.O'ya gazinoda beraber çalıştığı bir bayan arkadaşından borç olarak altın aldığını altınları bozdurup birikmiş ev kirasını ödeyebileceklerini söyledi. Annesini alıp kuyumcunun yolunu tutan zanlı bozdurduğu altınların paralarından 750 YTL'sini ev sahibine verip birikmiş kira borcunu ödedi. Ardından annesine pazarlık düzmesini söyleyip 250 YTL veren zanlı evden ayrıldı. 

Gasp ettiği paralarla 100 YTL'ye cep telefonu alıp pideli köfte yedikten sonra 100 YTL'ye de rent a car'dan otomobil kiralayan zanlı uzun süre şehir turu attıktan sonra geceyi geçirmek için Şible Mahallesi'ndeki dayısının evine gitti. Bu arada A.O'nun ifade verdiği polise olanları anlatması üzerine zanlının peşine düşen ekipler H.O.'yu dayısının evinden çıkarken yakalayıp gözaltına aldı. Suçunu kabul eden H.O. ifadesinde "Teyzemin sokak kapısını arkadan kilitleyip anahtarı arkadan kilitlediğini
biliyordum. Ancak camı kuvvetlice itleyince açılıyordu bende o şekilde açtım ve içeriye girdi. Teyzem uyuyordu. Yüzüne yumruk atıp bayıllıtktan sonra altınları alıp kaçtım. Bozdurduğum altın paralarının bin YTL' sini birikmiş ev kirasını ödemesi ve pazarlık alması için anneme verdim. Alacaklılar kapıya dayanmıştı. Yapmaya mecbur kaldım. Bunu yapmasaydım hırsızlık yapacaktım" dediği öğrenildi. Emniyetteki ifadesi tamamlanan zanlı Hasan O. darp edip bayıltmak suretiyle yağma yapmak suçundan adliyeye sevk edildi. Yüzü gözü tanınmaz haldeki teyze Y.Ö. ise kendisini görüntüleyen gazetecilerden yüzünü saklamak istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 15:20:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?